Türkiye’nin önde gelen iş insanları örgütlerinden olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (MÜSİAD) bir heyet, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Ankara Temsilciliğini ziyaret etti. MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi Başkanı Zeki Güvercin başkanlığındaki heyet, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Ankara Temsilcisi Burcu Kayan Çatalcı ile bir araya geldi.
        
Görüşme sonrası konuşan Zeki Güvercin, MÜSİAD olarak Türkiye’de ve Dünya’da 200′e yakın noktada olan bir işadamI derneği olarak, bugünkü görüşmeleri de özellikle Ticaret Odaları arasında her alanda projeler geliştirerek ve pragmatik olarak tarımda, turizmde ve eğitimde tekstil gibi sektörlerde 4 veya 5 projeyi gerçekleştirmek için görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Organizasyonunu gerçekleştirecekleri MÜSİAD EXPO’da 7 kıtadan 20’ye yakın protokol imzalayacaklarını, bunlardan birisinin de Kıbrıs Türk Ticaret Odası olduğunu belirten Güvercin, şunları kaydetti:

”O zamana kadar da ilişkileri daha da geliştirip ekonominin güçlü olmadığı bir yerde bütün duygusal yapılacak olan görüşler, açıklamalar maalesef yeterli olmuyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmini ciddi manada artırmamız gerekiyor. Ayrıca bütün dünyadaki 200’e yakın şubemizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile daha sıkı irtibatta ve ticarette olması için EXPO’da bu görüşmeleri sağlamayı hedefliyoruz.”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Ankara Temsilcisi Burcu Kayan Çatalcı da MÜSİAD heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Yakın zamanda MÜSİAD ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak yakın iş birliği içinde ortak projelerde çalışacaklarını ifade etti.