19.9.20 tarihinde B.N.K isimli bir şahsın (K-30) rahatsızlığı nedeniyle Gazimağusa Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı ve durumunun ciddi olduğuna dair alınan bilgi ışığında Gazimağusa narkotik şubesi bir çalışma başlatarak aynı gün soruşturma kapsamında kokain türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlamasıyla A.Y, S.O ve C.T isimli şahısları tutuklamıştı. 
19.9.20 tarihinden beri tutuklu bulunan zanlılar bugün 2.10.20 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri birer gün daha uzatıldı.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren tahkikat memuru PÇ Necip Samancı olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu.
Zanlıların nerden ve nasıl temin edildikleri belirlenemeyen yaklaşık 10 gr ağırlığında kokain türü uyuşturucu maddenin yaklaşık 3 gramını belirlenemeyen 3 kişiye sattıklarını, 18.9.20 akşamı Gazimağusa’ da bir eğlence merkezinde alkol alıp eğlendiklerini, dönüş yolunda trafik polislerinin kontrol maksadıyla araçlarını durdurduğunu, araçta bulunan B.N.K’ in polislerden korkması sonucu yanındaki arkadaşı zanlı A.Y’nin tasarrufunda bulunan ve yaklaşık 7 gr ağırlığında olduğu sanılan Kokain türü uyuşturucu maddeyi alarak yuttuğunu belirten PÇ Samancı,  sürücü zanlı C.T’ın da alkol testinde yüzde yetmiş oranında kanında alkol bulunmasıyla alıkonduğunu söyledi.

DİĞER 3 ZANLININ TUTUKLULUĞU 1 GÜN UZATILDI.
19.9.20 tarihinde saat 04.00 raddelerinde durumunda ağırlaşma olması nedeniyle zanlı A.Y, C.T ve D.Y isimli bir şahıs tarafından Yaşam hastanesine kaldırılan B.N.K ‘ a lağman yapıldıktan sonra ikametgâhlarına geri döndüklerini söyleyen PÇ Samancı, aynı gün saat 09.00 raddelerinde B.N.K’ nın kötüleşmesi üzerine çağrılan ambulansla Gazimağusa devlet hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını belirtti.
Zanlı 2’ nin üst aramasında göğsünde içerisinde bir miktar uyuşturucu madde olduğuna inanılan poşet parçası bulundu. Zanlı 2 ve B.N.K’ dan kan örnekleri alındı. 
Aynı gün zanlı 2 ve hastanede yatmakta olan B.N.K’ dan kan örneği alındığını, İskele polisi tarafından zanlı 2 nin yapılan üst aramasında göğsünde sutyeni arasında şeffaf beyaz renk poşet parçası bulunarak emare alındığını söyleyen PÇ Samancı aynı gün her 3 zanlının derdest emri gereği tutuklandığını belirtti.  

Zanlı 2 den alınan emarelerde kokain ve Hint keneviri türü uyuşturucu bulundu.
Zanlı 2 S.O’ dan alınan ve Devlet kimya laboratuvarına gönderilen 2 adet naylon poşette yapılan incelemede içerisinde Kokain türü uyuşturucu madde kırıntıları olduğu, ikametgahında bulunan 1 adet tütünle karışık sarma sigarada ise 66 ml ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu yönünde rapor temin edildiğine dikkat çeken PÇ Samancı, diğer emarelerde olumsuz bir şey tespit edilemediğini söyledi.

Yoğun bakımda yatan B.N.K’ın anüsünden çıkan poşet parçası temiz çıktı.  
Yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan B.N.K’ ın günlük bakım ve temizliğini yapmakta olan hemşirenin 24.9.20 tarihinde adı edilenin anüsünde bir naylon parçasının tespit ettiğini ve yetkilileri uyarması sonucu naylon parçasının incelenmek üzere Devlet kimya laboratuvarına gönderildiğini belirten PÇ Samancı, yapılan inceleme sonucu naylon üzerinde herhangi bir uyuşturucu maddenin tespit edilemediğini belirtti ve B.N.K’ nın yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini 1.10.20 tarihinde kaybettiğini söyledi.
25.9.20 tarihinde eğlence merkezinin dış kamera görüntülerinin kendisine ulaştırıldığını, olay akşamı yanında 2 kişi olarak eğlence merkezine gelen H.M isimli şahsın B.N.K’ nın da olduğu bir ortamda zanlı A.Y den bir şeyler aldığının belirlenmesi üzerine 26.9.20 tarihinde adı edilenin Lefkoşa’ da tespit edildiğini, ikametgâhının arandığını, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan birtakım emarelerin alınarak incelenmeye gönderildiğini ve derdest emri gereği tutuklandığını belirten tanık polis çavuşu, H.M’ nin incelenmeye gönderilen kimlik kartının üzerinde kokain türü uyuşturucu madde kırıntısı tespit edildiğini söyledi. 
18.9.20 tarihinde Gazimağusa’ daki eğlence merkezinde H.M’ in zanlı A.Y den 450 TL karşılığı 1 gr kokain türü uyuşturucu madde aldığına dair gönüllü bir ifade vermek suretiyle suçunu itiraf ettiğini söyleyen PÇ Samancı, kendisine okunan dava tebliğine de H.M’ nin kabul yönünde cevap verdiğine değindi.

Yaşam mücadelesini kaybeden B.N.K dan alınan doku örnekleri incelenmeye gönderiliyor.
01.10.2020 tarihinde Lefkoşa Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesini kaybeden B.N.K üzerinde bugün 02.10 20 tarihinde otopsi yapıldığını belirten PÇ Samancı alınan doku örneklerinin incelenmeye gönderileceğini söyledi. 
Telefon dökümlerinde zanlıların uyuşturuculardan sabıkalı kişilerle görüşmeler yaptıklarının tespit edildiğine dikkat çeken PÇ Samancı, bu şahıslar arasında bulunan bir kişiden ifade temin edildiğini söyledikten sonra tahkikatın selameti açısından zanlıların tutukluluk sürelerinin uzatılmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların birer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)