Mağusa Türk Gücü ile Nea Salamina takımları “Peace and Sport” kurumunun himayesinde Kıbrıs’ta Barış için DOSTLUK MAÇI gerçekleştirdi.



Adanın iki yanından Kıbrıs’ın futbol kulüpleri yıllar sonra yeniden maç yaparken, çocuklar ve gençler bu önemli organizasyonda yer almanın sevincini yaşadılar. Maçın başlama vuruşu futbol efsanesi Didier Drogba ile Peace and Sport Kurucusu tarafından yapıldı.



Barış ve Spor Başkanı Mr. Jöel Bouzou açılış konuşmasında “Benim için burada olmak çok gurur verici, burada Akdeniz’in tam ortasında bulunan Kıbrıs adasında sporu, barış ve dostluk için kullanıyoruz. Her iki taraf içinde unutulmayacak bir gün olacak” dedi.



Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis ise maç öncesi gerçekleştirdiği kısa konuşmada, “Nelson Mandela'nın da söylediği gibi sporun gücü birleştirebilir, arkadaşım Mustafa ve ben bu vizyonu paylaşıyoruz. Bu maç umut taşıyor. Burada benim değerli arkadaşım Mustafa Akıncı ile beraber barış mesajı gönderecektik ve bilinmeyen nedenleri buraya gelmedi. Yaşanan problemler için Mustafa Akıncı arkadaşımla beraber barışı sağlamak için ortak vizyonu paylaşmak ve istikrar için adamızda müttefik iş birliği sağlamalıyız. Kültürel, din gibi herhangi bir sorun olmadan her iki tarafta birlikte saygı ile bir arada yaşamalı ve bu sebeple ben barış için beyaz kart gösteriyorum, kırmızı değil” ifadelerini kullandı.



Dünyaca ünlü futbol efsanesi ve Peace and Sport organizasyonu Asbaşkanı Didier Drogba ise konuşmasında, “Barış için silahları bırakıp diyalog kurmalıyız. Kariyerim boyunca anladığım tek şey, spor daima insanları bir araya getirir ve bütünleştirir. Bu sebeple buradayız” ifadelerini kullandı.