Milli Eğitim Bakanlığı ile Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı iş birliğiyle düzenlenen “Nesiller Buluşuyor” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, gerçekleştirilen tören ile takdim edildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun, Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı Dr. Havva Dağsever, Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Başkanı İçim Çağıner ile yarışmaya katılan öğrenciler, öğretmenler, jüri üyeleri ve aileler katıldı.

Ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışma ile öğrencileri büyükleri ile buluşturularak, unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerin, sosyal ve kültürel yaşantıların genç nesillere aktarılması hedeflendi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu törende gerçekleştirdiği konuşmada, yarışmanın önemine vurgu yaparak, “Bu yarışma köklerimize sarılmak, bu vatanın topraklarına, geçmişine sahip çıkmaktır.” dedi.

Bu tarz etkinliklerin eğitimin bir parçasını oluşturduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, yeni nesillerin köklerine bağlı olarak yetişmesinin önemine vurgu yaparak, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti, katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

Yarışmada dereceye girenler ise şöyle;

Ortaokul kategorisinde,

  1. Sılay Sultan (Türk Maarif Koleji)
  2. Zeki Zekican (Türk Maarif Koleji)
  3. Su Göktürk (Türk Maarif Koleji)

Nezihe - Mustafa Özensoy Onur Ödülü

Karen Sevgi Karataş (Türk Maarif Koleji)

Bisem Eylül Nasiboğlu (Türk Maarif Koleji)

Lise kategorisinde,

  1. Asya Mertkol (19 Mayıs Türk Maarif Koleji)
  2. Ceren Ateş (20 Temmuz Fen Lisesi)
  3. Afet Baki (Türk Maarif Koleji)

Nezihe - Mustafa Özensoy Onur Ödülü

Çetin Erdinç (Kurtuluş Lisesi)