İkametgahında uyuşturucu madde bulunduğuna dair alınan bilgi ışığında 5.11.20 tarihinde saat 12.30 raddelerinde Gazimağusa’da narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekipleri tarafından Nijerya uyruklu N. A.I. (E-25)’ın ikametgahında yapılan aramada satışa hazır Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 263 gr madde bulunarak emare alındıktan sonra suçüstü hali gereği zanlı tutuklanmış ve 6.11.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı bugün 9.11.20 tarihinde Kanunsuz Hint keneviri tasarrufu suçlamasıyla yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM Özdesoy, 5.11.20 tarihinde zanlının ikametgahında arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada, banyo odasında çamaşır makinesi içerisinde yeşil renk bayan eteği içerisine sarılmış vaziyette 39 adet ayrı ayrı foil kağıdına sarılı satışa hazır halde Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 260 gr ağırlığında madde ve bir başka yerde 2 adet bet kağıdına sarılı 3 gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak emare alındığını söyleyen PM Özdesoy, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını, emarelere de el konulduğunu belirtti.
Zanlının gönüllü ifade vermek suretiyle suçunu kabul ettiğine değinen tanık polis, emare uyuşturucuları bulunduğu şekliyle bir şahıstan aldığına dair itirafı olduğunu söyledi.
Emarelerin analiz ve inceleme maksatları bakımından ilgili birimlere gönderildiğine ve aranmakta olan bir şahsın mevcudiyetine dikkat çeken PM Özdesoy, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, tahkikatı yapılan bu meselenin çok ciddi ve yaygın suçlardan olduğuna değindikten sonra polisin süreye ihtiyacı vardır diyerek zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)