24.10.2019 tarihinde, Salamis otel ile eski Marinero restoranı arasındaki ormanlık alanda uyuşturucu kullanmak maksadıyla giden İ.D ve nişanlısı B.L polis baskını sonucu yakalanarak tutuklanmışlardı. Araç içerisinde yapılan aramadaSentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğu belirlenen 15 gr 304 mlg ağırlığında maddeye de emare olarak el konulmuştu.
Sanıklar aleyhine tanzim edilen kanunsuz Sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde tasarrufu ile ilgili dosya bugün Gazimağusa kaza mahkemesi tarafından görüşülerek karara bağlandı ve sanık 1 İ.D 18 ay hapislikle cezalandırılırken nişanlısı B.L denetimli serbestlik yasasından faydalandı.
Ağır ceza mahkemesinin sanıklar ile ilgili kararını başkan kıdemli yargıç Fatma Şenol okudu. Sanıkların polise yardımcı olmaları ve suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koymalarının ve nişanlı olmalarını lehte olgular olarak dikkate alındığını değerlendiren kıdemli yargıç Şenol, sanık 1’ in benzeri sabıkası olmasını aleyhinde unsur olarak değerlendirildiğini söyledi.
Aleyhlerinde getirilen davadan sanıkları suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirten Kıdemli yargıç Şenol, 1 Kasım 2019 tarihinden beri merkezi cezaevinde tutuklu bulunan sanık 1’i 18 ay hapse mahkûm ederken, denetimli serbestlik yasasından faydalanmak isteğini belirten sanık 2 B.L nin de bir buçuk yıl süreyle rehabilite edilmesi yönünde karar verildiğini açıkladı. (MHA)