Nişanlısının yeğeni olan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel içerikli mesajlar attığı belirlenen zanlı H.D., dün mahkemeye çıkarıldı ve yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.    “Cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklanan zanlı H.D., dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.   

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, KKTC Başsavcılığı adına savcı Volkan Kayabaş, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Cemil Ballıkara’yı dinletti.   

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Ballıkara, zanlının 2019 ile 2020 tarihleri arasında nişanlısının yeğeni olan 14 yaşındaki kız çocuğuna kullanmakta olduğu Instagram ve Whatsapp isimli haberleşme programları üzerinden mesajlar atarak, cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürdü.    Polis memuru Cemil Ballıkara, tahkikatın tamamlandığını belirterek, zanlının yargılanıncaya değin mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.     Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 5 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada iki gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşulları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs Gazetesi