Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2022-2023 Akademik yılı öncesi KKTC’de faaliyet gösteren öğrenci yurtlarının temsilcileri ile bir araya geldi. 

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, öğrenci yurtları ile ilgili değerlendirmede bulunuldu. 

Yeni akademik yıl öncesi, yükseköğrenimde paydaşları ile birlikte değerlendirme toplantıları düzenleyen Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yurt temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinledi, yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi aldı.

Geçtiğimiz günlerde üniversite mütevelli heyeti başkanları ve rektörleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını değerlendirdiklerini anımsatan Çavuşoğlu, yükseköğrenimde tüm paydaşlarla ortak hareket ederek, öğrencilere kaliteli eğitim alacakları, huzurlu ve güvenli eğitim hayatı sürdürecekleri bir ortam sağlamak amacında olduklarını söyledi. 

Bu noktada, öğrenci yurtlarının öğrencilere sunacakları hizmet kalitesinin de önemli olduğunun altını çizen Bakan Çavuşoğlu, yeni akademik yıl öncesi bu alanda yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunu görmek için bu görüşmeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Çavuşoğlu, hayata geçirdikleri Öğrenci Dostu Ada projesi çerçevesinde, ülke içerisinde eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik sağladıkları imkanların, öğrenciler tarafından çok beğenildiğini ifade ederken, yurt sahiplerini ve ev sahiplerini bu projeye destek vermeye davet etti.

Üniversitelere kayıt döneminin yakında başlayacağını belirten ve ülkemizi tercih eden öğrencilere destek olunması gerektiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Öğrenci Dostu Ada projesi çerçevesinde, öğrencilere yönelik yurt harçlarında ve ev kiralarında daha makul bir seviye belirlenmelidir. Bu çerçevede, yurt temsilcilerimiz ile yaptığım görüşmede, yurt harçlarının bu bilinçle belirlenmesi gerektiği noktasında görüşlerimi temsilcilerimize ilettim. Buradan, ev sahiplerine de çağrı yapıyorum. Ev kiralarını bu sorumluluk bilinciyle belirleyelim.” dedi.

Konuşmasında “Ülkemize gelecek öğrencilerin hepsi bizim evladımızdır. Ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığı ile bizlere emanet edebilirler.” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, bu dönemde öğrencilere destek olmak adına tüm paydaşlar ile birlikte hareket edeceklerinin altını çizdi.