(26-10-2022...MHA)

Cemaliye Karamanoğlu ve Taylan Oğuzkan’ın Öğretmene Vefa, Resim ve El İşleri Anma Sergisi Gazimağusa Bandabuliya’da açıldı.

İlk konuşmayı Cemaliye Karamanoğlu’nun kızı Hale Karamanoğlu yaptı. Karamanoğlu konuşmasında, köy kadın kursları öğretmeni olan ve bir çok hayata dokunmuş olan annesi Cemaliye Karamanoğlu’nun özgeçmişini anlattı. Karamanoğlu, Cemaliye Karamanoğlu’nun çocukluğundan beri en büyük hayali olan resim yapmak adına eğitimler aldığını ve bir çok esere imza attığını kaydetti.

Karamanoğlu’nun ardından Türksal İnce de duygularını şu sözler ile ifade etti; “Taylan’ı umulmadık bir zamanda kaybettik. Onun ardından benim de bir parçam öldü, atolyeme yeni girmeye başladım. Mağusa’ya yakın zamanda yeni eserler vermeye başlayacağım.”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da bşr konuşma gerçekleştirdi. Sadıkoğlu konuşmasına başlarken teşekkürlerini sundu. Hayattaki en önemli değerlerden birinin vefa olduğunu vurgulayan Sadıkoğlu, “Bu büyük vefa örneğine hüzün ve heyecan ile tanıklık ettiğinizi görüyorum.” dedi.

Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu kanuşmasında, Cemaliye Karamanoğlu ve Taylan Oğuzkan ile sanat sohbetleri yapma fırsatı olduğunu ve onlara vefa borcu olduğunu kaydetti. Zaimağaoğlu, Onların hayatta oldukları dönemde Şirin Öğretmen olarak, santçı kimliği ile Onlar’a olan vefa borcunu ödediğini kaydetti.

 Yapılan konuşmaların ardından sergi gezildi.

(MHA)