Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz Özbekistan’da gerçekleşen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 7. Tarım Bakanları Toplantısı’na katıldı.

Bakanlık açıklamasına göre toplantıya Türkiye, Azerbaycan, İran, Pakistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan’dan Tarım Bakanları katıldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 7. Tarım Bakanları Toplantısında konuşan Oğuz, tarımsal alanların dünya genelinde azalmakta olduğunu dile getirerek, sürdürülebilir tarımın öneminin daha fazla ortaya çıktığını söyledi.

Covid salgını ile birlikte tarımın ve tarımsal faaliyetlerin devletler için hayati önem taşıdığı gerçeği ile yüzleşildiğini kaydeden Oğuz, artan ihtiyaç ve talep nedeniyle günümüzde birim alandan daha fazla miktarda ve daha kaliteli tarımsal ürün alma mecburiyetinin doğduğunu, tüm bilimsel ve saha çalışmalarının bu çerçevede ele alınmaya başlandığına belirtti.

Oğuz,  ‘’Bir yandan dünya nüfusu hızla artarken diğer yandan hayati öneme sahip tarımsal alanlar giderek azalmakta, sürdürülebilir tarımın önemi daha da artmaktadır. Bu olumsuz şartlara ek olarak, son iki yıldır etkisini gösteren küresel Kovid salgını tarımın ve tarımsal faaliyetlerin devletlerimiz için hayati önem taşıdığı gerçeği ile yeniden yüzleşmemizi sağlamıştır” dedi.

Bakanlığının ülkede tarımsal verimin ve kalitenin artırılmasına yönelik bio teknoloji yatırımları yapmaya devam ettiğini dile getiren Oğuz, 2019 yılında faaliyete geçen bio teknoloji laboratuvarında bitkisel doku örneklerinden istifade ederek virüslerden arındırılmış bitki ve fidan yetiştiriciliği yapılmaya başlandığını anlattı.