Ktös, Mağusa Alasya İlkokulu'nda, bugün saat 9.30’da basın açıklaması yaptı.


KTÖS, Genel Sekreter Şener Elcil yaptığı konuşmada, “Covid-19’dan nasibini alan okullarımızdan bir tanesi de Alasya İlkokulu’dur. Bizim ülkemizde tedbirlerin yeterince alınmaması temmuz ayında olan sıfır vaka olayını tekrardan tırmandırmıştır. Havalarında soğuk olmasından dolayı da vaka sayıları artmaktadır. Mevcut yerel vakalar sık sık görülmeye başlanmıştır. 20’nin üzerinde vakalar çıkmaya başladı. Okullar toplu yaşanılan yerler ve bu hastalıktan da en çok etkilenen yerlerde okullardır. Birincil tehlikede olanlarda öğretmenler, öğrenciler ve çalışanlardır. Biz baştan beri okulların açılmasıyla ilgili çalışmaları yaptık fakat gördük ki Sağlık Bakanlığı özellikle bu konularda yetersiz kalıyor.

Alasya İlkokulu’nda geçen hafta itibariyle çıkan vakalar nedeniyle gerekli tedbirlerin alınmadığını gördük. Temassız sınıflara test yapılmadığını gördük. Temassız olan öğretmen, öğrencilere test yapılmadı. Sağlık Bakanlığı yeterince müdahale edemiyor bu da ailelerde bir güvensizlik yaratmaktadır. Bu okulda 618 öğrenci var, yarısının geldiğini düşündüğümüzde 309 öğrencinin bugün okula gelmesi lazım fakat bugün 39 öğrenci sadece geldi. Sadece Alasya İlkokulu değil, Mağusa merkezde bulunan okulların tümünde öğrenci sayısı beklenenin altındadır. Yaparmış gibi eğitim olmaz Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız toplantıda iki tane temel öneri götürdük yazılı olarak da verdik. Sağlık Üst Kurulu’nun bu konuda karar üretmesi gerekirken maalesef gerekli kararları üretmiyorlar. Birincisi vaka görülen okulların olayın ortaya çıkarılması, okulun dezenfekte edilmesi gerekli adımın atılması için en az 1 haftalık ara verilmesini önerdik. Okulda gerekli tetkikler yapılmamıştır, dezenfekte yapılmamıştır ve gerekli test yapılmamıştır. Ailelerin güvensizliği devam ediyor. İkinci teklifimizde vakalar çoğalırsa eğitime 1 hafta ara verilmesi bu aranın ya şubat tatilinden düşülmesi ya da senenin sonuna eklenmesi suretiyle bu zor günlerin geçirilmesidir şu an için bize dönen bir ne Eğitim Bakanlığı ne de Sağlık Bakanlığı yok bununla ilgili bir adım atılmamıştır ve sorun devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


Alasya İlkokulu Müdürü Kenan Tuncay ise konuşmasında, “Bizim istediğimiz çalışanlar, okul idaresi, hademeler, kantin çalışanlarına sekreterler ve öğrencilere test yapılmasını istiyoruz. Sağlıklı bir eğitime başlayabilmek için kimde virüs var kimse yok bilmiyoruz. Mevcut üç sınıfta var ama diğer sınıflarda ne olduğunun ortaya çıkmasını istiyoruz çünkü aileler de çocuklarını rahatlıkla okula yollasınlar” dedi.  (MHA)