Gazimağusa Bölgesinde 28. Tümen Komutanı olarak 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve ardından aynı görevde Korgeneral rütbesine yükselen Osman Fazıl Polat Paşa’nın oğlu Yüksel Fazıl Polat Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Komutanın ismi Gazimağusa’da resmi geçitlerin yapıldığı caddede, bir ilkokulda ve bir camide yaşatılıyor.


Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, rahmetle ve saygıyla andığı Osman Fazıl Polat Paşa’nın oğlunun belediyeyi ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, Kıbrıs Türklerinin mücadele tarihinde merhum komutanın yerinin çok büyük ve önemli olduğunu söyledi. Başkan Arter, “şehrimizde çok önemli bir caddeye,bir camiye ve bir ilkokula isminin verilmiş olmasından dolayı onu günlük hayatımızda sürekli anıyoruz. Gazimağusa’nın unutulmayan bir komutanıydı. Ne şeref ki siz de onun evladısınız” dedi.


Yüksel Fazıl Polat ise, babasının büyük hizmetler verdiği Gazimağusa’nın Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etmesinin kendisi için onur olduğunu ifade ederek, Gazimağusa’nın yavru vatan Kıbrıs’ın içinde ayrı bir yavru vatan olduğunu söyledi. Kıbrıs halkını çok sevdiğini özellikle vurgulayan Polat, Belediye Başkanı İsmail Arter ve ekibine teşekkürlerini sundu.