Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Otello Çoksesli Korosu 9-12 Mayıs tarihlerinde Denizli’de gerçekleştirilecek olan Uluslararası 3. Pamukkale Üniversitesi Korolar Festivali’ne katılmak üzere Denizli’ye gidecek.

 

3 gün boyunca çeşitli şehirlerden katılan çocuk,gençlik ve yetiştin koroların katılacağı ve çoksesli koro eserlerinin seslendirileceği festivalde, KPKD Otello Çoksesli Korosu da Besteci Oskay Hoca’nın Çoksesli Kıbsıs  Halk Türküleri’nin yer alacağı geniş bir repertuvarı konserinde seslendirecek.



10 Mayıs akşamı gerçekleştirilecek Otello Çoksesli Korosu konseri için 40 kişilik koro uzun süredir hazırlıklarını sürdürmektedir. KPKD Otello Çoksesli Korosu’nun festivale katılımı Gazimağusa Belediyesi katkıları ile gerçekleştirilecek. Koroyu festivalde Koro Şefleri Erkan Dağlı ve Rana Uluçay yönetecek. Koro,festivalde; Kebapçıların Şişi ve Türkiye’de ilk kez seslendirilecek olan Bahçada Guzu isimli halk türküsü yanında, Türk ve Dünya koro edebiyatı’ndan çoksesli koro eserlerini de seslendirecek. KPKD Otello Çoksesli Korosu Otello Hiyerapolis’te sloganı ile korolar festivali’ne ikinci kez katılacak. Koro ile birlikte Gazimağusa Belediyesi’ni temsilen Mağusa Gelişim Akademisi Müdürü Refik Hazır  da koro ile festivale katılacak.