Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Başkanı Doç. Dr. Deren Oygar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) aşı olan herkesin uçak bileti satın alma şartı olmadan “AB Dijital Kovid Sertifikası” alabilmelerinin sağlanması amacıyla girişimlerinin devam ettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Oygar, şu anda, sadece yurt dışına seyahat edecek Kıbrıslı Türklerin AB Dijital Aşı Sertifikası alabilmesine olanak tanıyan elektronik başvuru uygulamasının söz konusu olduğunu, ancak ülkede yaşayan herkesin uçak bileti şartı olmadan AB Aşı sertifikası alabilmesi gerektiğini söyledi.

Bu konuyu bir süre önce ele aldıkları Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin, konuyu yeniden gündeme getireceklerini ifade ettiklerini belirten Oygar, gerek AB gerekse Güney Kıbrıs ile bu konudaki görüşmelerin “kısır döngü içerisinde” olduğunu söyledi.

Deren Oygar, ülkenin AB Aşı Sertifikası sistemine entegrasyonunun Türkiye’nin “healthpass” uygulaması üzerinden sağlanabilmesi için girişim başlattıklarını da açıkladı.