Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, seçimlerin bu şekilde ertelenmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. 

"SEÇİMLERİN ERTELENMESİ İÇİN TEK BİR YOL VAR"

Belediye seçiminin ertelenmesinin tek bir yol olduğuna işaret eden Özersay, bütün siyasi partilerin karar alması gerektiğini ve kararın oy birliğiyle alınması gerektiğinin altını çizdi.

"KARAR, ÇOĞUNLUKLA ALINMALI"

Belediye seçimlerinin ertelenmesi için bütün siyasi partilerin anlaşması gerektiğini kaydeden Özersay, çoğunluk kararıyla seçimin ertelenmesinin hukuken mümkün olmadığının ve anayasaya aykırı olduğunu söyledi. Her durumda Ad-Hoc komitede ele alınması gerektiğini önerdiklerini de söyleyen Özersay, bunun da yapılmadığını söyledi.

Özersay, Cumhuriyet Meclisi'ndeki çoğunlukla belediye seçiminin ertelenmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti. Bütün siyasi partilerin uzlaşmadıkça, birlikte karar verilmedikçe çoğunluk olduğu için geçmesi halinde bunun Anayasa'ya aykırı olacağını yineledi.

"DEVLETİN BÜTÜN ORGANLARI ANAYASA'YA UYGUN DAVRANMALI"

Konsensüse ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Anayasa'nın neyin yapılıp yapılamayacağını ortaya koyan en üst metin olduğunu belirten Özersay, devletin bütün organlarının da Anayasa'ya uygun avranması geerektiğini de sözlerine ekledi.