26.11.20 tarihinde Gazimağusa merkez posta şubesine gönderilen bir paket içerisinde farklı kişi ve ülkelere ait kişiler adına düzenlenmiş 18 adet banka kartı ile 4 adet cep telefonu sim kartını almaya giden A.D.T.T (23) ve R.T (27) mesele ile ilgili tutuklandı.
Zanlılar bugün 27.11.20 tarihinde suç gelirinin aklanmasının önlenmesi yasasına aykırı hareket suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PGM maliye şubesi amirliğinde görevli polis memuru Mehmet Davulcu olgularla ilgili mahkemeye bilgi verdi. PM Davulcu şahadetinde 23.11.20 tarihinde zanlı 1 adına Fransa’dan Gazimağusa merkez posta şubesine gönderilen bir paketi almak için zanlıların posta şubesine gittiklerini söyledi. Burada görevli personelin paket içerisinde yapmış olduğu kontrolde içerisinde çeşitli kişi ve ülkelere ait 18 adet banka kartı ile 4 adet sim kartın bulunduğunun tespit edildiğini belirten tanık polis, paketi zanlılara verilemeyeceğinin görevli tarafından bildirilmesi sonrasında zanlıların oradan ayrıldığını söyledi.
Olayın polise intikal etmesiyle 26.11.20 tarihinde zanlı 1’in Gazimağusa’da tespit edilerek sorgulandığını, söz konusu paketin arkadaşı zanlı 2’nin isteği üzerine kendi adına gönderildiğini belirtmesi üzerine aynı gün zanlı 2’nin de Gazimağusa’da tespit edilerek polise celp edildiğini söyleyen tanık polis, zanlı 2’nin yapmış olduğu beyanda paketin kendisine ait olduğunu ve kendisi için gönderildiğini, tanımadığı 2 kişinin ilerleyen günlerde kendisine ulaşıp bu paketi alacağını belirtti.
Bu beyan ve itiraflar ışığında zanlıların tutuklandığını belirten tanık polis, meselenin yeni olduğunu, alınması gereken ifadeler yanında iki kişinin bulunmasına yönelik soruşturma yapılacağına, gerek banka kartları gerekse sim kartlarla ilgili araştırmada bulunacağına dikkat çektikten sonra zanlılar aleyhine üçer gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)