Başkasına ait pasaportla geldiği KKTC’den bir gün sonra çıkış yapmaya çalışırken yakalanan Agnes Forteh Ategwa’nın tutukluluk süresi uzatıldı

KKTC’ye Ercan Havaalanı’ndan 17 Mayıs tarihinde giriş yaparak, başkası adına düzenlenmiş Almanya pasaportunu gösterip 90 günlük vizeyi sahte beyanla temin eden Agnes Forteh Ategwa aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Ülkeye giriş yaptığı gün sahte pasaportla Güney Kıbrıs’a geçen ve aynı gün ülkeye geri dönerek bir gün sonra Ercan’dan çıkış yapmak isterken tutuklanan Agnes Forteh Ategwa, dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar,  zanlının soruşturma maksatlı 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Pasaportun kime ait olduğu araştırılıyor

Mahkemede ifade veren polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı.

Kanteper, zanlı Agnes Forteh Ategwa 18 Mayıs tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapacağı sırada görevli memura verdiği başkasına ait Almanya Pasaportunun onun olmadığının anlaşılması üzerine tutuklandığını söyledi.

Polis,  yapılan ileri soruşturmada zanlının söz konusu pasaport ile 17 Mayıs tarihinde saat 18.15’de Ercan Havaalanından ülkeye giriş yapıldığını ve aynı gün Kermiya Sınır Kapısından Güney Kıbrıs’a çıkış yapılıp yeniden KKTC’ye giriş yapıldığını söyledi.

Polis memuru Mehmet Kanteper, pasaportun sahte olmadığını ve sahibine de ulaşabilmek için yazışmalar başlatıldığını söyledi.

Kamera görüntüleri incelenecek

Soruşturmayı yürüten Kanteper, zanlının gönüllü ifade verdiğini, ayrıca söz konusu pasaport ile yapılan işlemlerin kim tarafından yapıldığının kamera görüntülerine bakılarak tespit edileceğini belirtti. Polis,  zanlının söz konusu pasaport ile taksi aracılığı ile güneye geçtiği beyanında bulunduğunu bu konuda da araştırma yapılacağını belirterek soruşturmanın salimen yürütülüp meselenin aydınlatılabilmesi için zanlının 4 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.