Girne’de boğaz bölgesinde 12 Mayıs akşamı rutin olarak yapılan polis kontrolleri esnasında bir Van araç ile polisin uyarısına uymayan ve kaçarken takipteki polis aracına ateş eden ve çeşitli parçalar savuran zanlılar F.T., M.M ve M.K tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Boğaz Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Enver Kasap olayla ilgili olguları aktardı. Kasap, 12 Mayıs akşamı saat 22.30 raddelerinde rutin kontroller sırasında meydana geldiğini söyledi. FM 849 plakalı van aracın durmayarak Dikmen Taşkent istikametine kaçtığını ifade eden Polis, araçtakilerin arka camı kırarak polis aracına kriko, cam şişe, testere ve makine parçalarını attığını, takibe devam eden polis aracına 3 el ateş açıldığını kaydetti. Polis, zanlıların daha sonra ormanlık alana kaçtığını, Taşkent-Haspolat tarafından doğru gittiklerini söyledi. Polis, zanlıların aracı toprak alanına park edip yaya kaçmaya başladıklarını açıkladı. Polis, koşarak kaçmaya çalışan zanlılardan F.T.’nin yakalandığını açıkladı. Polis M.M’nin ise Haspolat bölgesinde yakalandığını ifade etti. Kaçan 2 kişinin arandığını ve aranan zanlı M.K’nin de tespit edilip tutuklandığını aktardı.

Polis memuru Kasap,  olayda kullanılan silahın hala bulunmadığını ifade etti. Kasap, olay yerinde geniş çaplı soruşturma yapılacağını kaydederek zanlının ilk etapta 2 gün tutukluluk talep etti.

Mahkeme, soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek zanlının 2 gün tutuklu kalmasına karar verdi.