28.11.20 tarihinde saat 05.00 raddelerinde. Onaylanmış liman olmayan ve henüz tespit edilemeyen bir yerden KKTC’ye giriş yapan Suriye uyruklu 8 kişi aynı gün 15 Ağustos bulvarı üzerinde tespit edilerek tutuklandılar.
Zanlılara PCR testi uygulandıktan sonra 7 günlük karantina süresine alınmalarından dolayı bu günkü tutukluluk emri duruşmaları iddia makamının talebi ve yargıcın izin vermesiyle gıyaplarında görüşülerek haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren PM Temay Ertuna, olgularla ilgili bilgi verdi. PM Ertuna şahadetinde alınan bilgi ışığında aynı gün saat 05.00 raddelerinde zanlıların 15 Ağustos Bulvarı üzerinde tespit edilerek alıkonduklarını söyledi.
Yapılan muhaceret sorgulamasında zanlıların onaylanmış liman olmayan ve henüz tespit edilemeyen bir yerden kanunsuz olarak KKTC’ye kanunsuz giriş yaptıklarının tespit edilmesi üzerine tutuklandıklarını söyledi. 
Suriye uyruklu olan zanlıların PCR testlerinin yapıldığını, henüz netice alınmadığını ve ülke sağlığı açısından 7 günlük karantina altına alındıklarına dikkat çeken tanık polis, mesele ile ilgili alınacak ifadeler yanında ihraç edilmeleriyle ilgili yazışma yapılacağı ve aranmakta olan bir şahsın olduğuna da değindikten sonra zanlılara gıyaplarında üçer gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde gıyaplarında emir verdi. (MHA)