Polis Emeklileri Derneği’nin göreve yeni gelen yönetimi Başkan İsmail Arter’i ziyaret ederek başta Kıbrıs sorunu olmak üzere farklı konularda görüşlerini aktardı.
Genel Başkan 1.Yardımcısı Kaynak Karasel konuşmasında, Başkan İsmail Arter’in kendilerini kabul etmesinden ve çok iyi karşılamasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Polis Emeklileri Derneği’nin 2 yılda bir yapılan seçimlerinin Mayıs ayında yapılmadığı için Temmuz’da yapıldığını aktaran Karasel, 1508 kişilik üye sayısıyla KKTC’nin 2. Büyük derneği olduklarını söyledi. Karasel, Kıbrıs konusunun gündemdeki yerini koruduğu için bu konuda fikir alışverişi de yapacaklarını ancak bu dönemde bütün dünyanın baş belası olan Korona Virüs konusunu da konuşacaklarını ifade etti. Karasel, alınan tedbirlerin KKTC halkını mutlu ettiğini, tedbirler konusunda ülke olarak iyi durumda olduğumuzu ifade ederek,  daha dikkatli ve sıkı bir şekilde çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, her zaman iyi ilişkiler içinde oldukları bir kesim olan derneğin yeni yönetiminin ziyaretinin kendisini mutlu etiğini ifade ederek, hem Kıbrıs konusu hem pandemi hem de diğer konularda görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Polis Emeklileri Derneği’nin diğer derneklerden farklı olduğunu ifade eden Başkan Arter, ağır şartlarda görev yapan polislerin tecrübelerinin topluma aktarılması gerektiğini, özellikle trafik konusunda uzman polislerin topluma aktarması gereken konular olduğunu söyledi. Başkan İsmail Arter, Kıbrıs konusunu her zaman yakından takip eden derneğin görüşlerinin dar bir çerçevede kalmamasına, daha çok ses getiren platformlarda da tartışılması gerektiğine dikkat çekti. (MHA)