Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, pandemi raporu hakkında kişisel görüşlerini açıkladı. Dizdarlı, hazırlanan pandemi raporunu iki kez okuduğunu ve gayet güzel olduğunu belirterek,"Keşke geç de kalınmasa ve  BM nezdinde zor durumlara düşmeseydik"dedi.

Dizdarlı'nın paylaşımı şöyle:

RAPOR HAKKINDA Kİ KİŞİSEL DÜŞÜNCEMDİR
Sağlık Bakanlığı’nın  “K.K.T.C  Covid 19 Raporu” elime dün saat 15.00 dolaylarında ulaştı. . Raporu iki kez okuma olanağı buldum.
Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim : söz konusu rapor eldeki olanaklarda  göz ardı edilemediğinde  gayet güzel olmuştur.
Tabi ki bu güzellik, rapor bize ulaştırılmadan  iki saat önce  yayımladığım sosyal medya iletisini geri çekmemi gerektirmez.  Çünkü bakanlık mayıs ayında yapması gereken raporlamayı temmuzda yapmıştır. Birde  pazartesi mecliste “rapor hazır bir iki saate kadar  Başkanlığa iletilecek “ denilmesine rağmen bu gerçekleşmemiştir. İyi ki toplantı ertelenmiştir : Zira rapor yine toplantının başlangıç saatinde değil bitiş saatinde gönderilmiştir
Rapor Mart ayından Nisan sonuna kadar olan süreci kapsamaktadır.  1 Temmuz sonrası dönem yoktur. Ancak bunu normal karşılarım. Daha sonra ekleneceğini umarım ve beklerim.Raporun Kitapçık değil de  E-posta olarak yayımlanmasını da daha sürecin bitmemesi nedeniyle çok olumlu karşılıyorum . Bu yönde yapılan eleştirilere katılmıyorum.Başta da dediğim gibi Rapor ufak tefek ifade hataları olmasına karşın güzel hazırlanmıştır. Keşke geç de kalınmasa ve  BM nezdinde zor durumlara düşmeseydik.Raporun İngilizce versiyonu da başka bir arkadaşımca incelenmektedir. Yarın İki toplumlu Teknik Komite ‘nin Türk üyeleri olarak toplanacak ve raporu muhataplarımızla görüşmeye hazırlanacaktı