[embed]https://youtu.be/qWqWDykrYGQ[/embed]

 

Azerbaycan Binicilik Federasyonu’nun daveti üzerine Azerbaycan’da düzenlenen Buta Golden Kupası Yarışı’na katılarak takım olarak 3.’lük derecesi elde eden Royal Atlı Spor Kulübü, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Şevki Alçıner başkanlığındaki Royal Atlı Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri kulübün daha iyi faaliyet yürütmesi için Başkan İsmail Arter’den destek talep etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Royal Atlı Spor Kulübü’nü belediyede görmekten mutluluk duyduğunu, Gazimağusa’da böyle bir spor kulübünün olmasından daha da mutlu olduğunu ifade ederek, Gazimağusa’ya kazandırılan her türlü spor faaliyetlerine destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti. Royal Atlı Sporcularının Azerbaycan’da yarışa katılmasının ve kupalarla ülkeye dönmelerinin önemli olduğunu, gençlerin bu spora da yönelmesini istediklerini, bunun yapılabilmesi için de gereken altyapının sağlanması gerektiğini, mevcut altyapının yetersiz kaldığını gördüklerini kaydetti.

Royal Atlı Spor Kulübü Başkanı Şevki Alçıner, EFA(Azerbaycan Binicilik federasyonu)  yarışmasına katılmanın kendileri için çok önemli olduğunu, Azerbaycan’da çok iyi karşılandıklarını ve yarışlara katıldıklarını, yarışlara katılmaları için kendilerine atlar verdiklerini ifade etti. Kulüp olarak katıldıkları yarışmanın çok disiplinli ve ciddi bir organizasyon olduğunu, kulübün sporcularının da buna uygun olduğunu ifade ederek, Takım olarak 5 takım arasında 3. bireysel olarak da 21 sporcu arasında Yaz Metin isimli sporcularının 5.’lik derecesi elde ettiğini söyledi. Azerbaycanlı 4 oyuncuyu da 25 Mart’ta KKTC’deki yarışmaya davet ettiklerini söyledi.

Azerbaycan Milli Takım Sürücüsü ve antrenör Hikmet Musayer de, KKTC’deki tesiste yol ve elektrik sorununun olduğunu, Azerbaycan da katılacakları 3 yarışma için yardıma ihtiyaçları olacağını, Azerbaycan’a atsız gittiklerini ancak bundan sonraki yarışa atları da götüreceklerini söyledi.