Güney Kıbrıs’ ta yaşamını sürdüren evli ve 2 çocuk babası A.V.B 26.4.2019 tarihinde kumar oynamak için geldiği Gazimağusa’da bir otelin kumar salonunda Güney Kıbrıs Rum vatandaşı Andonakis Antoniou’nun Samsung S.9 cep telefonunu sirkat etmekten 30.4.2019 tarihinde tutuklanmıştı.

Zanlı aynı gün mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınmıştı. Suçunu kabul eden ve sirkat ettiği telefonu ailesi vasıtasıyla Güney Kıbrıs’tan getirterek polise teslim edilmesini sağlayan zanlı gerek verdiği ifadesinde gerekse yazılı dava tebliğinde suçunu kabul etmiş ve yargılanmak arzusunda olduğunu beyan etmişti.

Suçlu bulunan sanık 4000 TL para cezasına çarptırıldı

Suçunu kabul eden ve yargılanma talebinde bulunan sanık bugün çıkarıldığı Gazimağusa Kaza mahkemesinde yargılanarak 4000 TL cezaya çarptırıldı. Davayı gören yargıç Mesut Mesutoğlu sanığın suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine yardımcı olduğunu, evli ve 2 çocuk babası olduğunu, emare olarak sunulan bağımlı olduğuna dair doktor tarafından verilmiş raporu sanığın lehine unsurlar olarak değerlendirdiğini belirtti. Müştekinin şikâyetinde devam etmesini de sanık aleyhine unsur olarak değerlendiren yargıç tüm şahadeti göz önünde bulundurduktan sonra sanığı 4000 TL para cezasına mahkûm etti. Ayrıca, 5 yıl süreyle sulh ve sükûnu korumak ve iyi ahlak sahibi olması için 50000 TL şahsi kefalet imzalamasını emretti.

Mahkemenin verdiği ceza ve şartları yerine getiren sanık ayni gün serbest bırakıldı. (MHA)