Sağlık Bakanı Filiz Besim, bayram ziyareti çerçevesinde Gazimağusa Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti.



Bakan Besim yaptığı açıklamada, " Bugün Mağusa hastanesini bayram nedeniyle ziyaret ediyoruz. Bayram öncesinde hastalarımıza hem iyi bayramlar demek hem de geçmiş olsun demek için buradayız. Elbette ki, buraya gelmişken hastane yönetimi, başhekimler ve başhemşireler ile buranın sorunlarını da konuşacağız. Özellikle geldiğimiz günden beri sağlık merkezleri ve periferi hastanelerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz; çünkü insanların yaşadığı yerden uzakta da olsa daha kaliteli sağlık sunumuna ulaşmasını istiyoruz. Mağusa hastanesi gerçekten de doğu tarafında çok büyük bir ihtiyacı gideren hastanedir. Karpaz'dan Mesarya’ya kadar hizmet veren çok büyük bir sağlık ordusu ve alt yapısıyla hizmet veriyor. Bizim de Sağlık Bakanlığı olarak görevimiz, onlara en iyi şekilde destek olmak, kadrolarını arttırmak, alt yapılarını arttırmak, insan kaynaklarını arttırmak, daha kaliteli bir sunum olması için destek olabilmektir. Her zaman tabii ki burada önemli olan hastayı merkeze koymaktır; hastanın ihtiyaçlarını, hastanın ne kadar sağlığa ulaşabileceği, ne kadar kolay hekime ulaşabileceği düzeni yaratmaktır " dedi.



Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eyüp Göksu da, “Sizlerin nezdinde bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hastanemiz sizler ile birlikte her geçen gün güçleniyor” dedi.



Bakan Besim, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret ederek hem geçmiş olsun hem de iyi bayramlar dileklerini iletti.