Geçtiğimiz hafta Girne’de bir eğlence mekânına girip aracını kapıdaki valeye teslim eden bir öğrenci, valenin aracı çalıştıramaması üzerine birinin gelip “sahibinin arkadaşıyım” diyerek otomobili alıp gittiğini mekândaki bir çalışandan öğrenince şok oldu.

• Geçtiğimiz hafta Girne'de bir eğlence mekânına girip aracını kapıdaki valeye teslim eden bir öğrenci, valenin aracı çalıştıramaması üzerine birinin gelip “sahibinin arkadaşıyım” diyerek otomobili alıp gittiğini mekândaki bir çalışandan öğrenince şok oldu…

• Polisin, valenin ifadesini aldığı ve arabayı çalanı tanımadığını, 40 yaşlarında birinin gelip sahibinin arkadaşıyım diyerek aracı aldığını beyan ettiği öğrenildi.

• KKTC yasalarında araba hırsızlığının, doğrudan ceza yasasında yeri yok. Yasalarda sirkat suçu olarak yer almayan araba hırsızlığı, Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Yasası içerisinde ‘Sahibinden İzinsiz Motorlu Araç Kullanımı’ adı altında hafif bir suç olarak yer alıyor.

KKTC’de öğrenci olarak bulunan bir şahıs, arkadaşlarıyla beraber geçtiğimiz hafta, Girne Barış Parkı yakınlarında bulunan bir eğlence mekanına gitti. Aracını, park etmesi üzere mekanın valesine verip mekana giren genç adam, sipariş verdikten dakikalar sonra, bir mekan çalışanının “EY 807 lacivert renkli Volkswagen Polo klasik aracın sahibi kim” sorusuyla karşılaştı. Plakanın kendisinin aracına ait olduğunu duyan şahıs, aracının çalındığını öğrendi.

İddialara göre vale, aracı çalıştıramadı, bu sırada olay yerinden geçen ve “40 yaşlarında olduğu” tahmin edilen bir şahıs, “ben aracın sahibinin arkadaşıyım, sen aracı ittir, ben de işleteyim” dedi, vale de bilmeden hırsıza yardım etti, araç çalıştı ve hırsız arabayı alıp kaçtı.

Kıbrıs Postası’na konuşan mağdur genç, olayın saat 22.40 sıralarında yaşandığını, hemen ardından polise giderek ifade verdiklerini söyledi.

Kıbrıs Postası’nın ulaştığı polis kaynakları “şaka gibi gerçek olayı” doğrularken, mağdur vatandaş ise bir haftadır araçtan hâlâ haber alınamadığını, polisin kendisine “Küçük yer merak etme bulunur” dediğini iddia etti.

Polisin, valenin ifadesini aldığı ve arabayı çalanı tanımadığını, 40 yaşlarında birinin gelip sahibinin arkadaşıyım diyerek aracı aldığını beyan ettiği öğrenildi.

KKTC yasalarında araba hırsızlığının, doğrudan ceza yasasında yeri yok. Yasalarda sirkat suçu olarak yer almayan araba hırsızlığı, Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Yasası içerisinde ‘Sahibinden İzinsiz Motorlu Araç Kullanımı’ adı altında hafif bir suç olarak yer alıyor.

“Mekân sahibinin de umurunda değil istersen mahkemeye ver diyorlar”

Mağdur genç şaka gibi olayı Kıbrıs Postası’na şu sözlerle anlattı:

“Şimdi biliyorsunuz Kıbrıs, Türkiye’ye nazaran daha sakin ve olaysız bir yer. Ben, bir kaç arkadaşımla birlikte Lefkoşa Barış Parkı’nın oradaki (bir eğlence mekanı) adlı mekâna gitmiştik. Kapıda aracımızı valeye teslim ettik, içeri girdik. Henüz siparişlerimiz gelmeden çalışanlardan biri gelip ‘EY 807 lacivert renkli Volkswagen Polo klasik aracın sahibi kim’ dedi, benim dedim, dışarı çıktık ve aracın çalındığını anladık. Emanet ettiğimiz mekanın valesi aracı çalıştıramamış, bizimle ilgisi olmayan ve kimliği belli olmayan biri gelip ‘ben araç sahibinin arkadaşıyım, direksiyona geçeyim sen ittir çalıştıralım’ diyor ve nitekim araç çalışıyor, adam basıp gidiyor. Hemen karakola gidip ifademizi verdik. Bize ‘küçük yer bulunur’ dediler ve gönderdiler. 1 hafta oldu halen haber yok… Aracın parçalanmış halde bulunması gerekiyor. Herkes bekle diyor. Mekan sahibinin de umurunda değil istersen mahkemeye ver diyorlar. Adada öğrenciyim. Kimsesiz gibi davranıyorlar herkes tiye alıyor. Biz KKTC polisine emanetiz”.