(22-08-2022...MHA)

Gazimağusa’ da 15 Ağustos bulvarı üzerinde bir benzin istasyonunda müşteri olarak bulunduğu esnada benzin istasyonunda gördüğü A.B.E’ ye ait 2000 T.L değerindeki dişi köpeği yanına çağırdıktan sonra aracına koyup oradan ayrılmak suretiyle sirkat suçunu işleyen GKRY’ de sakin Alman uyruklu Thomas Koschorrek (E-51) güvenlik kameralarından tespit edilerek 18.08.22 tarihinde tutuklanmış ve 19.08.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri tremin edilmişti.

Aleyhindeki soruşturmanın tamamlanmasıyla sanık bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde sirkat suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak itham edildi. İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen olgularla ilgili olarak mahkemeye aktardığı bilgide, 17.08.22 tarihinde Gazimağusa’ da 15 Ağustos bulvarı üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda müşteri olarak bulunan zanlının orada bulunan A.B.E’ ye ait 2000 T.L değerindeki dişi köpeği yanına çağırıp aracına aldıktan sonra ayrılmak suretiyle sirkat ettiğini söyledi.

Ayni gün alınan şikâyet ve incelenen kamera görüntülerinden ayni gün sanığın GKRY bölgesine geçtiğinin tespit edilmesiyle aleyhinde derdest emri temin edildiğini söyleyen Damdelen, 18.08.22 tarihinde GKRY den gelerek Metehan kara giriş kapısından KKTC’ ye geçmek isteyen zanlının tespit edilerek alıkonduğunu belirtti.

Araç içerisinde yapılan aramada bahse konu köpeğin tespit edilemediğini ve sanığın tutuklandığını işaret eden Damdelen, zanlının suçunu kabul ettiğini ve köpeği GKRY de bir arkadaşına verdiği yönünde beyanda bulunduğunu belirtti.

GKRY de yaşayan ve köpeği tasarrufunda bulunduran şahsa ulaşılarak köpeği Beyarmudu sınır kapısına getirmesinin sağlandığını, köpeğin teslim alınarak bakım için sahibine teslim edildiğini söyleyen Damdelen, sanığa işlemiş olduğu sirkat suçu ile ilgili yazılı dava tebliğ edildiğini, zanlının davasına karşılık kabul yönünde cevap verdiğini belirtti.

Mesele ile ilgili tanzim edilen dosyanın tamamlandığını, sanığın işlemiş olduğu suçunu kabul ettiğini belirten Damdelen, Alman vatandaşı olup GKRY’ de yaşayan ve suçunu kabul eden sanığın yargılanmasını talep etti.

Gazimağusa kaza mahkemesi ceza davaları yargıcı kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, sanığı aleyhine getirilmiş olan suçtan dolayı suçlu bulum mahkûm ettiğini söyledi.

Sirkat edilen köpeğin GKRY de getirtilerek müştekiye iade edilmesini, suçun kabul edilerek mahkemeden özür dilenmesini ve adaletin erken tecellisine katkı konmasını sanık lehine hafifletici unsurlar olarak değerlendirildiğini söyleyen yargıç Güzeler, sanığa hapislik dışında bir ceza verilmesini uygun bulduğunu belirttikten sonra sanığı 6000 T.L para cezasına mahkûm etti. (MHA)