6.10.20 tarihinde Gazimağusa’da, 15 Ağustos bulvarı üzerinde bir işyerinin önünde, toprak arazi içerisinde park halinde bulunan, F. ve A. Â.’e ait JG 095 plakalı aracın yanıcı madde dökülerek yakılması ile ilgili olarak sürdürülen soruşturmada zanlı olarak görülen S. T. (E-42) derdest emri gereği 11.10.20 tarihinde tutuklanmış ve 12.10.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
O günden beri tutuklu bulunan zanlı bugün 23.10.20 tarihinde kasti hasar suçlamasıyla yeniden mahkemeye çıkarıldı ve ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.
Bugünkü duruşmada yemin altında şahadet eren PM Arif Toroslu, olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. PM Toroslu şahadetinde zanlının 2 gönüllü ifade verdiğini, ikincisinin itiraf niteliğinde olduğunu belirterek bugün itibariyle işlemiş olduğu suç ile ilgili kendisine okunan yazılı dava tebliğine zanlının kabul ederim şeklinde cevap verdiğini söyledi.
Tahkikatın bundan sonraki aşamasına zanlının etki etme imkânı bulunmadığına değinen tanık polis, zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 7000 TL nakdi teminat ödemesi ve KKTC vatandaşı bir kefilin imza edeceği 75 bin TL şahsi kefalet senedi karşılığı serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)