Çalışma Bakanı’ın yeniden atanmasıyla birlikte Asgari Ücret Komisyonu’nun bayramın ardından toplanması talimarını verdiğini hatırlatan Saner,  “Hayat pahalılığının kanun hükmünde kararnamelerle yasalaştıramadığımız için  memur maaşlarına bu aydan itibaren aktarıyoruz. Yani bu ay maaşlarını zamlı alacaklar. Ancak özel sektörde asgari ücret içinde bir çalışma yapılması gerektiğini belirtmiştim.  Asgari ücret o ülkede çalışabilecek insanın minimum alacağı rakamdan bahsetmektedir. Ülkede herkes asgari ücret alıyor şeklinde bir algıya kapılmamalıyız. Bende özel sektörden geldim. Fakat Asgari ücrette de bir artış yapılması gerekiyor. Hafta sonu itibari ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nı atamış bulunmaktadır. Sayın Bakan’a bayram sonrası Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplayıp özel sektöründe maaşlarının belirlenmesi için kriter oluşturulması için talimat verdim. Halkımızın ekonomik anlamda rahatlatılması için çalışmalar başlatılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüsle ilgili ülkede ve dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Saner, 3’ncü doz Sinovac aşısını olduğunu, vatandaşlarında üçüncü doz aşıların yapımına yavaş yavaş başlanacağını aktardı.

63 ülkenin henüz aşıyla tanışmadığını dile getiren Saner, “Biz aşı da seçenek sunabilecek durumdayız. 23 Haziran itibari ile tüm turizm ve eğitim sektörünü aşılamış bulunmaktayız” dedi.