Başbakan Ersan Saner, muhalefetin geçiş noktaları hususunda yapmış oldukları açıklamalara işaret ederek, “Burada esas önemli olan sınır kapılarını güney kapattı, kuzey değil” dedi.

Başbakan Ersan Saner, bir programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Saner, geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu program neticesinde temaslı olarak Long Beach’te karantinaya alınmıştı. Üçüncü gün yaptırmış olduğu testinin negatif olarak saptandığını belirten Saner, bugün yeniden yaptırmış olduğu testin sonucunu beklediğini açıkladı.

“Kurallara harfiyen uyarak yoluma devam edeceğim” diyen Saner, Koronavirüs aşısının tamamlanmış olduğuna da işaret etti.

Saner, bu konunun Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından değerlendirileceğini belirterek, “onlar ne karar verise, şeffaf bir şekilde uygulayacağım” dedi.

TÜRKİYE’DEN AŞI GELMESİ BEKLENİYOR…

Türkiye’den önümüzdeki günlerde bir miktar daha aşı gelmesinin beklendiğini de dile getiren Başbakan Saner, aşıların ne zaman geleceğine ilişkin tarih vermedi.

“GÜZEL GÜNLER YAKINDA…”

Hükümet olarak ekonominin çarklarının dönmesi için gereğini de yapacaklarını ifade eden Ersan Saner, “Ekonomimizin düzgün çalışması için elimizden geleni yapıyoruz. Güzel günler yakında…” şeklinde konuştu.

GEÇİŞ NOKTALARI... “BU KONUDA BİZLERİN BİR SIKINTISI YOKTUR”

Başbakan Ersan Saner, muhalefet partilerinin geçiş noktaları konusunda halkın doğru bilgi almaması kapsamında hareket ettiklerini belirterek, sağlık koşulları nedeniyle kapıların şu anda kapalı olduğu ifade etti.

“Burada esas önemli olan sınır kapılarını kuzeyin değil, güneyin kapattığıdır” diyen Saner, Üst Komite’nin bu koşullarda önerilerinin çok önemli olduğuna işaret etti ve “önce sağlık… Siyasi olarak biz gerekli kararları üreteceğiz, bizim kararlarımızla alakalı olarak Güney Kıbrıs’ın ne yapacağını tahmin edemiyorum… Bu konuda bizlerin bir sıkıntısı yoktur” dedi.

“NE SÖYLEDİYSEK BİRE BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Mayıs ayında ülkenin şantiye alanına döneceğini belirtmesi üzerine de konuşan Başbakan Saner, şöyle devam etti:

“Ülke şantiye gibi görünmeye başladı… Dolayısıyla ne söylediysek bire bir gerçekleştiriyoruz…”