Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 22 Ekim’de Cumhurbaşkanı iken Başbakan imzasıyla yaptığı 16 geçici işçi istihdamını protesto etmek üzere Cumhurbaşkanlığı önünde toplandı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Başbakanlık için vekalet verebilme yetkim yok diyor ama 22 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı görevine başlamış olmasına rağmen Başbakan olarak geçici işçi istihdamı yapabiliyor.
Bu KKTC demokrasisi için kara bir lekedir. Başsavcı ne zaman Cumhurbaşkanına 'yerine birini atayamazsın' dedi? Ve Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Başbakan olarak nasıl istihdam yaptı?Sayın Cumhurbaşkanı bunları açıklamalı.
Ersin Tatar net bir şekilde 'faul' yaptı."Hükümetsiz kalmamızın nedeni de Tatar"
Hükümet olmamasının nedeni de Sayın Tatar'dır. 
Hükümet olmaması nedeniyle birçok zam yapılıyor. Kurumlara atanan yönetim kurulu başkanları istediklerini yapıyorlar. Başta zam sonra da istedikleri gibi istihdam ve atama.  "Seçilebilme adına partizanca istihdam yapıyorlar"
Bu açık bir şekilde UBP zihniyetidir. UBP'de bir alışkanlık oldu bu. Seçim ve kurultay dönemlerinde istihdam yapıyorlar. İşin kötü tarafı parti tabanından da böyle bir talep var. Seçilebilme adına partizanca istihdam yapıyorlar. 
Yeni kurulacak hükümet bu süreci toplumun menfaatine değerlendirip şu an siyaseten kendi avantajları için kullandıkları yasalardaki eksiklikleri toplum lehine çevirmeli.
Böyle geldi, böyle gitmemeli.