Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve Yeniboğaziçi Belediyesi iş birliği içerisinde yürütülen ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerinin bölgedeki gençlerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği gençlik merkezi projelerinin sunum ve sergisinden oluşan sergi açılışı 19 Haziran 2020 Cuma günü, saat 15:00’te, Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Plajı Tesisi’nde gerçekleştirildi. Sergi açılışına başta bölge halkı olmak üzere birçok kesimden farklı paydaşlar katıldı.

Bölge Gençlerinin Katkılarıyla Şekillendi Gerçekleşen etkinlikte DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, üniversite ve yerel yönetimler arasındaki katılımcılık  temelinde yürütülen bu çalışmaların önemine vurgu yaparken,
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, bu çalışmaların uygulanabilme fırsatı yaratılması ve bundan sonraki benzer çalışmalara da örnek olabilmesi için her türlü girişimlerde bulunacağını belirtti. Sergi açılışında bulunan Gençlik Dairesi Müdürü Hasan  Eren de bu çalışmaları desteklediklerini ve bundan sonraki iş birliklerini de önemsediklerini belirtti.

Proje ilk aşamasından itibaren bölge gençlerinin katkıları ile şekillenirken, bundan sonraki süreçte de yine bölge gençlerinin görüş ve değerlendirmeleri,Yeniboğaziçi Belediye Başkanı, DAÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ders yürütücüleri Yrd. Doç. Dr. Harun Sevinç ve  yarı-zamanlı öğretim görevlisi Y. Mimar Cenk Atun ve projeyi geliştiren öğrencilerle birlikte seçilecek projenin hayata geçirilmesi yönünde katılımcılık temelinde çalışılacağı vurgulandı.