Meclis eski Başkanı Sibel Siber, Diyalog TV’de Çiğdem Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘Güne Merhaba’ adlı programa konuk oldu. Siber, sağlık ve ekonomik alanda mücadelelerin olması gerekirken hükümetin seçim mücadelesi vermesine dikkat çekerek, “Hükümetin bütün enerjisini ve mesaisini toplum sağlığına vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Siber, seçimin pandemi sürecine denk gelmiş olması nedeniyle gerçekleştirilecek etkinlikler aracılığıyla bulaşı hızlandıracağının da altını çizdi.

“TEK MERKEZLİ VE DOYURUCU AÇIKLAMALAR YAPILMIYOR”

Meclis eski Başkanı Siber, pandemi sürecinde halkın aklının karışmasının nedeni olarak resmi kaynaklardan 'tatmin edici' bir açıklama gelmediğine işaret etti. Siber, halkın resmi açıklamaları tatmin edici bulmaması hükümete karşı güvensizlik duymasına neden olduğunu aktararak “Topluma verilen mesajların resmi olması gerekmektedir” ifade etti.

Pandemi hastanesinin önemine de değinen Siber, “Çoğu hasta devlet hastanesini kullanmak yerine özele gidiyor, bu durumu düzeltmek için pandemi hastanesi şart” dedi. Siber, her ateşli hastaya PCR testi yapılmasının önemini de vurguladı.