2020 ile 2021 yılları arasında Gazimağusa’ da meydana gelen özel hayatın gizliliğini ihlal ve cinsel taciz olayı ile ilgili olarak 21.10.21 tarihinde UBP genel başkanı ve başbakan Hamza Ersan Saner tarafından polise intikal ettirilen bilgide N.P.G isimli bir kişi ile internet üzerinden yaptığı görüntülü konuşma videosu içeriğinin internet üzerinden dağıtıldığı belirtilerek şikayetçi olundu.

Alınan şikayet doğrultusunda başlatılan soruşturma sonucunda bahse konu şahıs olan N.P.G ve olayla bağlantısı olduğu tespit edilen C.K ve G.S ayni gün tespit edilerek derdest emri gereğince tutuklanmışlar ve 22.10.21 tarihinde özel hayatın gizliliğini ihlal ve cinsel taciz suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandal video görüntüleri ile ilgili sürdürülen soruşturmada skandal video olayı ile ilgili bağlantıları belirlenen Muhittin Özsağlam ve Cüneyt Soğukbulak 22.10.21 tarihinde derdest emri gereği tutuklandılar.

Tutuklanan zanlılar bugün23.10.21 tarihinde özel hayatın gizliliğini ihlal ve cinsel taciz suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesindenöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında ikişer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, olguları aktarmak üzere polis çavuşu Abdülkadir Gildir’ i tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde 21.10.21 tarihinde Hamza Ersan Saner’ polise intikal eden ve N.P.G isimli bir şahısla internet üzerinden yapmış olduğu görüntülü konuşmasının içeriğinin değiştirilerek yayınlandığı yönündeki şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi.

Sürdürülen soruşturma neticesinde olayla ilgili olarak N.P.G, C.K ve G.S isimli şahısların derdest emri gereği tutuklandığını ve 22.10.21 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildiğini belirten tanık polis, sürdürülen tahkikat sonucunda video kaydını yapan N.P.G ‘nin kaydı sildikten bir süre sonra zanlı 1’in teşviki ve zanlı 2’ nin çalıştırdığı iş yerinde henüz tespit edilemeyen bir işlemle geri getirildiğini söyledi.

Tespit edilen bu gelişmeler ışığında 22.10.21 tarihinde zanlı 1 ve zanlı 2’ nin de derdest emri gereği tespit edilerek tutuklandıklarını belirten tanık polis, her iki zanlının polise mesele ile ilgili gönüllü birer ifade verdiklerini söyledi.

Zanlı 1’ in ikametgahında ve zanlı 2’ nin de iş yerinde mahkeme emriyle arama yapıldığına değinen tanık polis, bilgisayar, laptop ve cedp telefonrlarının incelenmek üzere alınarak data şubesine gönderildiğini belirtti. Savunma avukatları tarafından uzun süre sorgulanan tanık polis zanlı 2’ nin telefon tamir ve serviş işleriyle uğraşan birisi olduğunu, telefondaki silinmiş görüntüleri geri getirme işlemini yaptığını ve bu görüntülerden bir kısmını gördüğünü belirtmesine karşılık savunma avukatı tanık polis ile hemfikir olmadı ve zanlı 2’nin kendisine getirilen telefondaki görüntülerin geri getirilme işlemini kendisinin yapmadığı ve yapılması için yardımcı olup tarif ettiği iddiasında bulundu.

Meselenin ciddi bir mesele olduğunu ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğüne vurgu yapan tanık polis, cep telefonları ile cihazların incelenmek üzere Data şubesine gönderildiğini, gelecek sonuçlara göre tahkikatın seyrinde gelişme yaşanabileceğini, zanlılardan alınan gönüllü ifadeler ile ilgili teyit ve tekzip çalışmasının devam etmekte olduğunu ve alınması gereken ifadeler bulunduğuna dikkat çektikten sonra tahkikatın salimen devam edebilmesi maksadıyla zanlılar aleyhine ikişer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti. (MHA)

Tanık polisin talebini ve olguları değerlendiren yargıç Mine Gündüz zanlıların ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.