Eski kız arkadaşının bir kahvede oturduğuna dair aldığı bilgi üzerine gittiği kafede onlarla birlikte oturmakta olan M. A. Y. isimli şahsı tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu bir bıçağı sırtına bir kez sokmak suretiyle yaralayan A. Ö. (E-15) olay sonrası polise gidip teslim oldu.
Tutuklanan zanlı bugün 25.10 20 tarihinde Yaralama ve kanunsuz bıçak taşıma suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde babası refakatinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Emin Özbilen olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Özbilen şehadetinde, eski kız arkadaşının bir kafede arkadaşları ile birlikte oturduğuna dair aldığı bilgi üzerine zanlının 24.10.20 tarihinde saat 20.00 raddelerinde aynı kafeye gittiğini söyledi.  Eski kız arkadaşının bulunduğu masaya giden ve orada oturmakta olan M. A. Y. isimli şahsa tasarrufunda bulundurduğu ve henüz tespit edilemeyen kelebek cinsi bir bıçağı sırtının sol üst kısmına bir kez sokmak suretiyle yaraladığını söyleyen polis memuru Özbilen, zanlının olay sonrası polise giderek teslim olduğunu belirtti.
Sırtından yaralanan müştekinin olay yerine çağrılan ambulansla önce Gazimağusa, sonrasında Lefkoşa Devlet hastanesine kaldırıldığını, ciğerinde yırtık olduğunu ve tüp takılarak tedaviye alındığını söyleyen polis memuru Özbilen, zanlının polise gönüllü bir ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti.
Meselenin yeni olduğu, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını, alınacak ifadeler yanında iş yeri kamera görüntülerinin de inceleneceğine dikkat çeken Özbilen tahkikatı salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şehadeti değerlendiren yargıç Tutku Candaş, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)