Sosyal medyada kendisini engellediği için misafir olduğu evi basarak elindeki bıçakla ölüm tehdidi savuran ve KKTC’de kaçak olarak ikamet eden Metin Gül, tutuklandı. Mahkeme, Gül’ün tutuklu yargılanmasına emir verdi.

Alayköy’de önceki gece sosyal medyada kendisini blokladığı için öfkelenen Metin Gül, şiddette başvurdu. Kendisini sosyal medya üzerinden engellediği gerekçesi ile misafir olduğu evi bıçakla basarak, H.U. isimli kadını öldürmekle tehdit etti.

Elindeki ekmek bıçağı ile saldıran ve evdeki yemek masasını kıran Gül, ekmek bıçağını H.U’ya doğrultup, “Facebook’tan engellemeyi kaldırmazsan seni öldürürüm, öldüreyim mi seni?” sözlerini kullandı.

Ülkede Ağustos ayından bu yana kaçak olarak kaldığı öğrenilen zanlı Metin Gül, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yaka paça tutuklandı.

Aleyhindeki soruşturma tamamlanan zanlı Gül, teminat talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan, zanlının davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesine karar verdi.

Bıçakla dehşet saçtı

Alayköy Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Can Doğan olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis, zanlının Alayköy’de meydana gelen “kasti Hasar”, “mülke tecavüz”, “kanunsuz bıçak taşıma”, “Korkutmak maksadı ile bıçak taşıma”, “şiddet tehdidi” ve “KKTC’de ikamet izinsiz olmak” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Soruşturma memuru, zanlının 21 Kasım tarihinde saat 16.45 raddelerinde Metin Gül’ün öldürmekle tehdit ettiği H.U’nun F.K isimli kadının evinde misafirlikte bulunduğu esnada bir cürüm işlemek kastı ile F.K’nin mülküne izinsiz girdiğini söyledi.

Polis, zanlının tanıdığı H.U’nun” başka erkek şahıslarla sosyal medyada yazıştığı gerekçesiyle”, izinsiz girdiği evde oturma odasında bulunan yemek masasına kasten ve kanunsuz olarak bıçak elindeyken yumruk vurmak suretiyle kırıp 100 TL hasar yaptığını anlattı.

Öldürmekle tehdit etti

Doğan, zanlının tasarrufundaki ekmek bıçağını H.U’ya doğrultup, “Facebook’tan engellemeyi kaldırmazsan seni öldürürüm, öldüreyim mi seni?” sözlerini söyleyerek ölümle tehdit edip şiddet tehdidinde bulunduğunu belirtti.

KAYNAK: HAVADİS