Her fırsatta Afik Group yetkililerine ırkçı ve nefret dolu bir yaklaşımda bulunan Star Kıbrıs Gazetesi ve Ali Özmen Sefa, 30 Aralık 2019 da yayımladığı gazetedesinde ısrarla IRKÇI yaklaşımından vazgeçmeyerek küstahça tavırlarını sürdürmeye devam ediyor.
Sayın İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ı  ‘İsrailliye Kıyak yaptı’ gibi asılsız suçlamalarda bulunan Ali Özmen Safanın sahibi olduğu gazete ırkçı yaklaşımlarına devam ederek halkın nefretini de üzerine çekiyor.

Her fırsatta Ceo’sunun doğma büyüme İzmirli  bir türk şirketi olan ve KKTC’ye sayısız hizmet sunan AFİK Group’a ırkçı , söylemlerle yaklaşan ve hakaret dolu sözleri söylemekte devam eden, Ali Özmen Safa, kişisel sorunlarını KKTC’nin değişen imar yasalarını kabul etmemekle birlikte KKTC Hükümetine ve de Bakanlar Kurulu Üyelerine de çeşitli suçlamalar ile saldırmaya devam ediyor. Sayın İçişleri Bakanımıza  ve Afik Group’a hakaret dolu  ve gerçekliği olmayan suçlamalarda bulunarak Sayın Başbakan’a ‘Bu duruma izin mi verceksiniz? diye sorarak yönlendirmelerde bulunan Ali Özmen Safa, İçişleri Bakanı Sayın Ayşegül Baybars tarafından Mahkemeye verilmek üzere dosya hazırladığı ve birkaç gün içerisinde mahkemeye dosyayı sunacağı bildirildi.

Bilindiği üzere Safa Köy’de hali arazi üzerine kaçak olarak yapılan yapılar olduğu, suyun ise Belediye tarafından dağıtımı  Sefaköy Yönetimi tarafından engelleniyor. Ev sakinleri yüksek meblağlarda satılan sudan almak zorunda bırakılırken, İskele Belediyesi’nin su hizmetini verebileceği açıklaması yapılmasına rağmen yönetimin suyu ısrar ile kendisinin istediği fiyattan evlere satılması konusunda İskele Belediyesine tehditler yağdırarak suyu ısrar ile kendisinin satacağını söylüyor. Siteden her ay kanalizasyon ücreti alması da ayrıca başka bir sıkıntı yaratıyor. SafaKöy’de oturan vatandaşların bu olaylardan rahatsızlık duyduğu gelen bilgiler arasında (MHA)