Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Şefi Colin Stewart göreve başlamak üzere adaya geldi. 

Görev süresi 30 Kasım’da dolan Elizabeth Spehar’ın yerine atanan Stewart, BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışman Vekili olarak da görev yapacak.

UNFICYP’ten yapılan açıklamada, adaya varışında basına yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Özel Danışman Vekili görevlerini yürütmek üzere adada bulunmaktan onur duyuyorum. Tüm Kıbrıslılar için BM Barış Gücü mandasının ne önem taşıdığı iyi biliyorum. Sizinle ve adadaki ortaklarımızla çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi

Elizabeth Spehar’a, BM Barış Gücü’nün başı ve İyi Niyet Misyon mandası altında özverili çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Stewart, “Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs’taki çalışmalarını sürdürmeyi dört gözle bekliyorum. Adaya kalıcı bir çözüm getirmek maksadıyla tüm paydaşlarla güçlü bağlar kurmayı ve onlardan bir şeyler öğrenmeyi umut ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Stewart’ın gelecek haftalarda iki lider, adanın iki kesiminden üst düzey yetkililer, sivil toplum örgütleri temsilcileri, diplomatik temsilciler ve BM ailesiyle görüşeceğini ifade etti.