12.7.20 tarihinde, Gazimağusa Palm Beach plajında yüzmek maksadıyla deniz içerisinde bulunan ve az ilerisinde deniz içerisinde yüzmekte olan B.A ve M.H isimli kadınlara bakarak şortunu aşağıya indirip cinsel organını görülebilecek şekilde ortaya çıkarıp mastürbasyon yapan Bangladeş uyruklu S.A (E-20) şikâyet üzerine aynı gün tespit edilerek tutuklanmıştı.
Zanlı 13.7.20 tarihinde cinsel taciz ve namus ve ahlaka aykırı davranışta bulunma suçlarından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılmış ve ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmıştı. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı bir ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmişti.
Bir aylık hükümsüz tutukluluk süresi sona eren sanık bugün 21.8.20 tarihinde cinsel taciz ve namus ve ahlaka aykırı davranışta bulunmak suçlamasıyla yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Suçunu kabul eden ve mahkemeden ağlayarak özür dileyen sanık yargıçtan yargılanmasını talep etti.
Sanığın kabul beyanı üzerine iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, sanığa aleyhindeki suçlarla ilgili hazırlanan ithamnameyi okudu. İthamdan sonra savcı yardımcısı Kızıltunçlar, sanığın 30 yaşında işçi statüsü altında KKTC’ de bulunduğunu ve sabıkası olmadığını belirttikten sonra teminat şartlarını yerine getirememiş olmasından dolayı 13.7.20 tarihinden bu güne değin hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevinde bulunduğunu söyledi.
Sanıkla ilgili şahadeti ve sanığın beyanlarını değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, sanığı suçlu bulup mahkûm ettiği birinci davadan 45 gün hapislikle cezalandırdığını belirtti. Güzeler, sanığın itham edildiği ikinci davanın birinci davanın alternatifi olması nedeniyle ceza vermediğini ancak sabıka olarak kaydedildiğini söyledi. (MHA)