Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu, Milletvekili adayları ile birlikte Alayköy'ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Sucuoğlu, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yaptığı görüşmeyi değerlendirerek, önümüzdeki günlerde davet üzerine Ankara’ya gideceğini açıkladı.

Muhalefetin KKTC- Türkiye İlişkileri üzerinden bir eleştiri siyaseti yürütmeye çalıştığını belirten Sucuoğlu, “Yapamayacaksınız dedikleri her şeyi yaptık, Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ile görüştük. Davet aldık ve önümüzdeki günlerde gideceğiz. Bundan sonra ne diyecekler bilemiyorum. Anavatan Türkiye bu ülkenin her zaman yanındadır ve olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

"BİRÇOK ANKETTE UBP TEK BAŞINA İKTİDAR..."

“Alayköy de bizi muhabbetle, sevgiyle kucakladı” diyen Sucuoğlu, seçime 18 gün kala anketlerin yoğunlaştığını, birçok ankette, UBP’nin tek başına iktidar görüldüğünü söyledi.

Sucuoğlu, “Halkın güçlü bir tek partili hükümet talebinin nedeni belli... Halk istikrarlı bir hükümet istiyor... Hatta bize daha önce oy vermemiş insanlar bile istikrarlı bir hükumeti UBP kurabilir diyor. Bize ‘bu sadece sizin işinizdir’ diyor” ifadelerini kullandı.

“KKTC’NİN TEMEL SORUNU EKONOMİDİR”

Kıbrıs sorunu ile ilgili de konuşan Sucuoğlu, “Bizler de Cumhurbaşkanımız da, Türkiye ile tam bir fikir birliği içindeyiz. Kıbrıs sorunu çözülür, çözülmez... Artık KKTC’nin temel sorunu ekonomidir. Biz artık ekonomiyi kalkındırmak için çalışıyoruz çünkü Kıbrıs konusu emin ellerdedir” dedi.

Tüm ilçe Başkanlıkları ve örgütlerin, vatandaşı mühüre daha çok ikna etmesi için çalışmalarını artırmasını istediklerini belirten Sucuoğlu, karma oy kullanmanın partiye hiçbir yararı olmadığını vurguladı.

“TEK BAŞINA İKTİDAR HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ...”

Sucuoğlu, “Bugün gelinen noktada herkesin alın teri vardır. Bütün organlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu alın terimiz nehir oluşturacak ve UBP’yi deniz yapan sevginizle birleşerek tek başına iktidara ulaşacağız. Seçim kazanmak, tek başına iktidara gelmek, 5 yıllık istikrarlı bir hükumet kurmak kolay değildir. Ama sizin sevgi ve desteğinizle tüm bunları başaracağız” dedi.