23 Ocak’ta yapılacak seçimde, milletvekilleri ve kadrolarıyla, KKTC’yi 5 Yıl boyunca tek başına yönetmeye hazırlanan Ulusal Birlik Partisi, vatandaşlarla buluştuğu geniş katılımlı bölgesel akşam etkinliklerine Gazimağusa ile devam etti.

UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu ve milletvekili adayları Rauf Raif Denktaş Kongre ve Kültür Sarayı'nda  düzenlenen etkinlikte, katılımcıların büyük ilgisi ile karşılaştı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan etkinlikte UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Olsan Oran, UBP Gazimağusa Seçim Komitesi Başkanı Suat Durdu ve UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından adaylar tek tek sahneye çağrıldı.

UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu, etkinliğe katılıma, heyecan ve coşkuya teşekkür ederek, 24 Ocak’ta ülke siyasetinde, yeni bir dönemin başlayacağını söyledi; UBP’li tek partili iktidarın ayak seslerinin duyulmaya başlandığını vurguladı.

Gazimağusa’nın, her zaman UBP için yıkılmaz bir kale olduğuna işaret eden Sucuoğlu, 23 Ocak’ta da buradan en büyük başarıyı beklediklerini söyledi.

Gazimağusa’nın gerek kültürel miras bakımından, Doğu Akdeniz’in en değerli kentlerinden birisi olduğuna işaret eden Sıcuoğlu, yıllardır kentin tam göbeğinde, en değerli noktasında bulunan BM Askeri Kampı’nın şehre yakışmadığını, bunu ortadan kaldırmak için girişim yapacaklarını açıkladı.

Sucuoğlu, Maraşı açanın Ersin Tatar önderliğinde UBP'nin olduğunu ve bundan sonraki surecte yine  UBP'nin Maraş'ın tamamını açmak için çalısmalara devam edeceğini söyledi

Başbakan, koalisyon hükümetlerinin 23 Ocak Pazar günü son bulacağını, UBPnin tek başına iktidar olmasına çok az bir zaman kaldığını belirtti.

Özellikle Kadın ve gençlerde gördüğü coşkudan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Sucuoğlu; "tüm örgütlerde sevgi seli ile karşılanıyoruz, bu birliktelik ruhu tek başına iktidarın ayak sesleridir" dedi

Sucuoğlu, 23 Ocak’tan sonra Türkiye’nin girişimi ile KKTC için uluslararası alanda  yeni bazı gelişmeler olabileceği müjdesini de vererek, “Dağ başını duman almış yürüyelim arkadaşlar. Güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar” sözleriyle konuşmasını tamamladı.