Ülkemizin bağımsız ve bireysel Lions derneklerinden olan Mağusa Mesarya Lions Kulübü, 1 Temmuz 2022 tarihiyle başlayan yeni hizmet dönemi için Görev Devir Töreni'ni 3 Temmuz Pazar akşamı gerçekleştirdi.

Tören Yönetmenliğini Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Birliği Eski Başkanı ve Girne Özgürada Lions Kulübü Geçmiş Dönem Başkanlarından Ln. Muazzez Altuğ üstlendi. 2021-22 Lions Hizmet Dönemi Başkanı Ln. İbrahim Genç ve Yönetim Kurulu, görevlerini Ln. Şükrü Demirbaş'a ve yeni yönetime devretti.

Girne Vatan, Mağusa Kale, Lefkoşa Başkent, Girne Özgürada, Girne Ada, Nicosia New Generation ve Young Professionals Cyprus Virtual Lions Kulüplerinden temsilciler ve kulüp başkanları ile misafirlerin katılım yaptıkları törende, Başkanlık görevini devreden İbrahim Genç, yapmış olduğu teşekkür konuşmasında, döneminde küresel servis aktivitelerini başarıyla tamamladıklarına dikkat çekerek, Mağusa Mesarya'nın Kıbrıs Lions tarihinde 1974 sonrası Kıbrıs Rum kesimindeki Lions kulüplerinin oluşturduğu Lions Vakfı ile iki toplumlu aktivite yapan tek Kıbrıs Türk Lions Kulübü olduklarını ifade etti. Ayrıca kendi döneminde Kıbrıs adasının ilk siber kulübü olan Young Professionals Cyprus Virtual Lions Kulübü'ne sponsor olarak, Kıbrıs Türk Lions Hareketi'ne yeni bir kulüp kazandırdıklarını ifade etti.

Ana aktivitesi için hazırlanan bütçenin tamamının da yanan ormanlarımızın yeniden yeşillendirilmesi için fidan alımına aktarıldığını altını çizdi.

Başkanlık görevini devralan Şükrü Demirbaş ise, kulüp başkanlığı görevini devralırken çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirtirken kulüp üyelerinin vermiş olduğu desteğe teşekkür etti. Mağusa Mesarya'nın birlik ve beraberlik içerisinde başarı çıtasını daha da yukarı taşımak ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinde gelen gayretin göstereceğini dile getirdi. Başkan Demirbaş, ülkemizdeki tüm Lions kulüpleri ve diğer sivil toplum örgütleri ile çalışmaya hazır olduğunu da ifade etti.