30.9.20 tarihinde saat 10.00 raddelerinde Toros isimli gemi ile Gazimağusa Limanına şoförsüz tır dorsesinde gelen ve muhaceret işlemi yaptırmadan KKTC’ye giriş yapan Suriye uyruklu M.A.A, E.O, M.E.İ, Z.O, İ.A, K.A ve Y.M.E, araç sürücüsünün vermiş olduğu bilgi üzerine aynı gün Lefkoşa girişinde yapılan kontrolde tespit edilerek tutuklanmışlardı.
Covid-19 tedbirleri gereği 7 kişinin karantina altına alınması ve PCR testleri ile ilgili sonuçların çıkmaması sonucu bugün 2.10.20 tarihindeki duruşmaları iddia makamının talebi, yargıcın uygun bulup onay vermesiyle yine gıyaplarında yapıldı ve tutukluluk süreleri 6’şar gün daha uzatıldı.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM Ersoy Saydağ olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Saydağ şahadetinde, 30.9.20 tarihinde Türkiye’ den Toros isimli gemiyle  tır dorsesi içerisinde Gazimağusa limanına gelen zanlıların muhaceret işlemi yaptırmadan KKTC’ ye giriş yaptıklarını, alınan bilgi ışığında Lefkoşa girişinde durdurulan tır aracın dorsesi içerisinde tespit edilen zanlıların tutuklandıklarını söyledi.
Zanlılarla ilgili PCR testlerinin henüz kendilerine ulaşmadığını ve kendilerine KKTC’ye gelişlerinde yardımcı olduğu belirlenen bir kişinin bulunmasıyla ilgili çalışma başlattıklarına dikkat çeken PM Saydağ, tahkikatın selameti açısından zanlılara gıyaplarında 7'şer gün daha tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların altışar gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde gıyaplarında emir verdi. (MHA)