T.C Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri Beyarmudu Belediyesini geçtiğimiz gün ziyaret etti.



Ziyarette Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip “ Bölgemizde T.C Lefkoşa Büyükelçisi’ni ağırlamak bizim için bir mutluluktur. Bizim için bugünün ayrı bir önemi var Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan 15 Kasım’a yapılan konserler Beyarmudu Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Çağdaş Müzik Derneği Korosu ve Lapta Belediyesi Kültür ve Dayanışma Derneği Lapta Esintileri Korosu’nun yapacağı ortak konserde bugün aramızda bu bizim için Cumhuriyetin öneminin vurgulaması gerektiği bir günde aramızda olduğu için ayrıca teşekkür ederim.



Beyarmudu’nun ve köylerinin bir çok sorunları var bunlara bir anda yetişmek kolay değil, bugüne kadar ne proje söylediysek yapıldı. Kültür Merkezi, çocuk kreşi, köylerdeki meydanlar yapılıyor bunlar bizler için büyük bir mutluluktur. Beyarmudu’nun farklı bir konumu var sınır kapısının olduğu 1974’den beri tek açık sınır kapısı Beyarmudu’dur. Çünkü İngiliz Üstleriyle itibattayız. Beyarmudu’na baktığımızda köyün %55 toprakları İngiliz üstlerinde buda bizler için daha çok sıkıntı. Sıkıntıda gerek kendi otoritemizde gerek İngilizlerden, gerek BM kaynaklanan sıkıntılar oluyor. Beyarmudu’nda durum çok farklı bir tarafa Türkler diğer tarafta Türkler aileler kalıyor bunlar geçişlerde sıkıntılar oluyor. pile köyü de karma bir köydür. Onlarında yaşadığı ciddi sıkıntılar vardır. Yeni bir güzergah için çalışmalar var Güney’den Kuzey’e geçişlerde daha rahat bir düzene gelir” ifadelerini kullandı.



T.C Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ise konuşmasında “Beyarmudu’nda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu 36. Yıl dönümü için Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği konserler dizisinde Kültür Merkezinde yapılacak olan konseri Beyarmudu’nda Cumhuriyet Bayramını kutlayalım. Beyarmudu’na geldiğimden bu yana gelişmekte olması bizim için kıvanç vermektedir. Özellikle Kalkınma ve Ekonomik işbirliği ofisinin sağlamış olduğu katkı ve yaptığınız işler hem Beyarmudu halkının refahı ve mutluluğu için önem taşıyor. Bölgede yatırımlar yapılarak KKTC’nin serhat yerleşimin bir an önce hakkettiği önemi kazanmasını arzu ediyoruz. (MHA)