Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, UBP Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar’ın seçim vizyonu ile ilgili propaganda yayını kapsamında BRT’den halka seslendi.

Kıbrıs Türk Halkının tüm kazanımlarını mücadele ile elde ettiğine işaret eden Taçoy, şu ifadeleri kullandı: “Şimdi de yedi düvel, Akdeniz’de hem Anavatan Türkiye’nin hem de KKTC halkının uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını gasp etmek için bir aradadır.

KKTC halkının bu mücadelede yanında olan tek ülke, Türkiye’dir. Biz de, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki mücadelesinde yanında olacağız. Maalesef, Türkiye dışında dost ve müttefik ülke, yoktur. Türkiye’ye 'Anavatan' diyemeyenler, en azından gür sesle 'Tek Dost Ülke' desinler. Bunu da söylemediler. Çünkü, dertleri 'gelecek' değil; oy…  Dertleri, 'bu topraklar' değil; oy… Dertleri, 'bölgedeki haklarımız' değil; oy…  Dertleri, 'Anavatan Türkiye ile KKTC halkının hakları için işbirliği' değil; oy.”

Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıl yürüten Mustafa Akıncı’nın bütün bunları herkesten iyi bildiğine işaret eden Taçoy: "Daha dün, 'iki devlet' diyen, kendisi değil mi? Daha dün 'işbirliği yapacağımız tek ülke Türkiye' diyen, kendi değil mi? Hepsini biliyor; ama, derdi maalesef 'memleket' değil. Sayın Akıncı, çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Bunu, bilerek yapıyor. Sadece Türkiye hükümetini değil; Anadolu insanını da KKTC halkına düşman etmek pahasına tehlikeli bir oyun oynuyor. Tekrar ediyorum; Sayın Akıncı, bir zamanlar doğru bulduklarına şimdi bilerek karşı çıkıyor. Kıbrıs Türk Halkı, bu sorunun yanıtını mutlaka kendi kendine vermelidir.” diye konuştu.

Federal çözümün olmayacağının ortada olduğuna işaret eden Hasan Taçoy, Mustafa Akıncı’nın, Crans Montana’da söylediği: “Bu, bizim neslin son federasyon denemesiydi. Başaramadık” sözlerini hatırlattı.

Taçoy, federasyondan başka çözüm yolları da olduğunu Akıncı'nın neden kabul etmediğini sorguladı.

UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı, Parti Genel Başkanı Ersin Tatar’ın; UBP geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir isim olduğunu, UBP’nin de bu topraklara, bu toprağı vatan yapan mücadeleye bağlı olduğunu vurgulayan Taçoy, müzakere masasında uzun yıllar kaybedildiğini; bir beş yıl kaybetmeye daha tahammüllerinin olmadığını söyledi.

Hasan Taçoy: “Gelecek, haklarımıza sahip çıkmakla yeniden şekillenecek. Gelecek, yeni şeyler konuşarak yeniden şekillenecek. Gelecek, UBP ile yeniden ve yeniden şekillenecek” dedi.

Ersin Tatar ve UBP’nin bu ülkenin en zor dönemlerinden birinde görev üstlendiğine işaret eden Hasan Taçoy, Pandemi sürecini örnek gösterdi.

Bu süreçte, yetkili bir makamda olan Mustafa Akıncı’nın ise sadece hükümetle kavga ettiğini hatırlatan Taçoy: “Sorumluluk almak' yerine 'krizden oy devşirme' derdine düştü. Sadece konuştu ve eleştirdi. Muhalefet de bu yolu izledi. Biz ise, yalnız bırakıldık; ama çok çalıştık, hiç durmadık; sağlıkta, ekonomide, eğitimde çareler ürettik. Üretmeye de devam edeceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Sadece UBP’lilere değil; tüm seçmenlere açık çağrı yapan Hasan Taçoy: “Önümüzdeki süreçte Akdeniz ve bölge yeniden şekillenirken, bir bütün olarak haklarımıza sahip çıkan bir duruşa ihtiyaç var. Türkiye ile iş birliğine ihtiyaç var.  Halkımızın geleceğini eksiksiz düşünmeye ihtiyaç var. Bu nedenle, bir taraftan memleketin pandemi kaynaklı sorularını çözmek için çalışıyoruz. Bir taraftan da gelecek kaygımız nedeniyle seçim için çalışıyoruz.  Seçim derdindeyiz; çünkü geçtiğimiz beş yıl göstermiştir ki, yeni bir yol haritasına ihtiyaç var. Yeni bir duruşa ihtiyaç var. Bu duruş ve ihtiyaç; UBP duruşudur, UBP’nin millet sevgisidir, UBP’nin Anavatan sevgisidir, UBP’nin KKTC sevgisidir.  Bu nedenle UBP adayı Sayın Ersin Tatar etrafında kenetlendik.

Bu seçimi, mutlaka yeni bir gelecek için Tatar’ın kazanması lazımdır ve siz, halkımızın, desteği ile kazanacağımıza yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Taçoy: “Rum kesiminin bizi masada federasyon görüşmeye mahkum etmesinden kurtulmak için başaracağız. Anavatan Türkiye’nin de desteklediği 'İki Devletli çözüm' için başaracağız. 'Kapalı Maraş’ın görüşme masasına tutsak edilmesinden kurtulması' için başaracağız. Kapalı Maraş; hayalet, çürüyen bir kent olmaktan çıkacak, ülkemiz ve insanlığın yararına açılacaktır.

Türkiyemiz, hidrokarbon kaynaklarının keşfi konusunda çok önemli adımlar atıyor. Hidrokarbon kaynaklarındaki haklarımıza sahip çıkabilmek için başaracağız. Ülkemizi, inanın ki daha refah günler bekliyor.

Yolumuzda Türkiye ile yürümek için kazanacağız.” diye ekledi.

Geleceğin bu seçimle şekilleneceğini vurgulayan Hasan Taçoy, toplumsal anlamda tüm tehditleri ortadan kaldıracak bir seçim sonucu istediklerini söyledi.

Bu kritik salgın döneminin biteceğini; ama Akdeniz kaynaklı saldırıların kısa sürede bitmeyeceğini ifade eden Taçoy: “İhtiyacımız olan kararlı bir duruş, doğru bir seçimdir. Bu isim, Sayın Ersin Tatar’dır. Sadece UBP’lilerden değil; bu vatanı seven, bu toprakları vatan bilen herkesten beklentimiz, bu gerçekler ışığında Sayın Tatar’a oy vermeleridir” dedi.