Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “biat etmem” sözünü sert şekilde eleştirerek, Akıncı’yı anlamadığını ve anlamak için çaba sarf etmeyi de bıraktığını ifade etti.

Taçoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “UBP’nin varlığı, KKTC’nin çimentosudur” ifadelerini de kullandı.

Hasan Taçoy’un söz konusu açıklaması, şu şekilde:

"KKTC’deki birlik beraberliğimize zarar vermek isteyenlerin elindeki en büyük sermaye, ayrımcılık ve ayrımcılık üzerinden oy devşirme girişimleridir.

Sırf bu nedenle UBP’nin varlığı, KKTC’nin çimentosudur. Anadolu – Kıbrıs ayrımı yapmadan bu toprakları, bu toprakların insanını seviyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle, ortada hiçbir sebep yokken Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye’yi kastederek ortaya söylemiş olduğu 'biat etmem' sözü de maalesef oy bezirganlığından başka bir amaç taşımamaktadır.

Anavatan Türkiye, Doğu Akdeniz’de yedi düvelle karşı karşıyadır. Neden? Sadece Türkiye’nin yetki alanları ile ilgili mi? Hayır. KKTC’nin de haklarını korumak maksadıyla buradadır. Bununla her KKTC vatandaşının gurur duyması gerekmektedir.

Ülkenin en büyük makamında olan bir kişinin, Türkiye Akdeniz’de yedi düvelle mücadele ederken, Türkiye yokmuş gibi davranması, KKTC insanının hukukuna sahip çıkmaması, üstüne de 'Türkiye’ye biat' tartışması başlatması; bizi, bize kırdırmaktan başka bir işe yaramaz. Sadece Anavatan Türkiye’yi değil, Anadolu insanını değil; hepimizi yaralar.

KKTC’den, Türkiye’nin bölgedeki haklı ve uluslararası hukuka dayanan mücadelesine her KKTC Vatandaşı destek vermelidir. Türkiye’nin ve bizlerin haklılığı uluslararası anlaşmalardan kaynaklanmaktadır."