Mağusa’da, önceden aralarında husumet bulunduğu gerekçesiyle Yunus Emre Açan’ı tahta sopa ile ciddi şekilde darp ederek dişinin kırılmasına neden olan zanlı Mehmet Yasin Bütün’ün ardından mesele ile ilgili olarak aranan zanlı Seyit Kalyoncuoğlu da dün sabah tespit edilerek tutuklandı. “Ciddi darp”, “Vahim zarar” ve “Tecavüzkar alet taşıma” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Bütün ile Kalyoncuoğlu aleyhine 3’er gün daha tutukluluk süresi temin edildi.

Tahta sopa aranıyor Meselenin tahkikat memuru Osman Üreten, zanlı Mehmet Yasin Bütün ile Seyit Kalyoncuoğlu’nun 29 Haziran tarihinde Abant Sokak’ta daha önceden aralarında husumet bulunan Yunus Emre Açan’ı tasarruflarında bulundurdukları tahta sopa ile ciddi şekilde darp ederek dişinin kırılmasına neden olduklarını açıkladı. Aynı gün zanlı Bütün’ün tespit edilerek tutuklandığını ve ifade vererek suçunu kabul ettiğini anımsatan Üreten, zanlı Kalyoncuoğlu’nun ise 2 Temmuz tarihinde saat 08:00’de tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Üreten, olayda kullanılan tahta sopanın arandığını söyledi. Üreten, yürütülen tahkikatın selameti açısından her 2 zanlının da 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. 3’er gün daha Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Mehmet Yasin Bütün ile Seyit Kalyoncuoğlu’nun tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

KAYNAK: Yeni Bakış