Eski Cumhurbaşkanlarından Mehmet Ali Talat kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sosyal medyadaki ‘bir avuç küfürbaz ekibine’ sahip çıktığını söyledi. İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın geçtiğimiz günlerde Genç TV’de katıldığı programdan bir bölüm yayınladı. Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın katıldığı programda kendisine yönelik sarf ettiği sözleri eleştirdi.

Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın sosyal medyadaki bir avuç küfürbaz ekibine sahip çıktığını belirterek bu ekibin seviyesiz yorumlarını takip ettiğini söyledi. Ayrıca Talat, Akıncı'yı Cumhurbaşkanı'na yakışacak sağduyuyu göstermeye davet etti.

Mehmet Ali Talat'ın paylaşımı şöyle: "Sn. Akıncı, sosyal medyadaki bir avuç küfürbaz ekibinize sahip çıktığınıza sevindim. Anladığım kadarıyla bu ekibin seviyesiz yorumlarını takip ediyorsunuz ve bunlar hoşunuza gidiyor. Oysa Kıbrıs Türk halkının ezici çoğunluğu, demokratik değerlerine tamamen aykırı olan bu linç kültüründen son derece rahatsız. Sizi bir Cumhurbaşkanı'na yakışacak sağduyuyu göstermeye davet ediyorum."