Taksiciler hükümete Çarşamba gününe kadar süre verdi.  Taksicilerin en büyük sorunu olan korsan taksicilik uzun yllardır çözülemiyor. Birleşik Taksiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Murat Karalar, korsan taksiciliğin önünü tıkayacak yasa başta olmak üzere taleplerinin Çarşamba gününe kadar yanıt bulmaması halinde eyleme gideceklerini açıkladı. Yıllardır bakanlıkla görüşme içerisinde olduklarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirten Karalar, birlik başkanları ile dün bir toplantı yaptıklarını belirterek, ilgili hükümetin seslerini duymamakta kararlı olduğunu söyledi. Karalar, “T izinlerinin ise acentelik yapanlara verilmesi gerekirken maalesef bundan önceki bakanlık ve şu andaki bakanlık yetkilileri bunu yağma hasanın böreği gibi dağıtmıştır” diyerek, “işletme izninde otobüs, koçanda minibüs” dedi. Karalar, böyle bir gayrı yasallığın olmasının kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Birleşik Taksiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Murat Karalar, "Bu yasal mevzuat ivedilikle çarşambaya kadar Bakanlar Kurulundan geçirilip yasal süreç başlatılmazsa eylem kararımızı yürürlüğe koyacağız. Bu yasal mevzuat içinde bakanlar kurulundan geçse bile bir zaman vardır. Özellikle bu pandemi süreci içinde taksicilerin çalışmaz durumdayken gazino araçlarının durdurulması gerekirdi. Turizm içinde bir pasta varsa bunun da taşımacılık ayağı taksicilerse en azından bu dönemde herkes kendi işini yapsın. Ben burada Turizm Bakanına da seslenmek istiyorum. Turizm bakanı da üstüne düşeni yapmalıdır. Otelcilerle gazinocularla bizleri karşı karşıya bıraktınız. Biz hükümete çarşambaya kadar müddet tanıyoruz. Bir eylem yapmayan biz kaldık, bizi de oralarda görmek istiyorlarmış demek ki. Biz de o halde  geliyoruz.”

Karalar,  "Çarşamba gününden sonra bir karara vararak eylemlerin ne şekilde ilerleyeceği ile ilgili karar alacağız” diye konuştu. “Sabrımız kalmadı” diyen Karalar, dikkate alınmayı beklediklerini kaydetti.