Lefkoşa'da Başbakanlık önünde 12 gündür süren Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği araçlı eylemini sonlandırdıToplu taşımacılar birçok konunda uzlaştı. Araçlarını çekmeye başladı.

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu Başbakanlık önünde Toplu Taşımacılar Birliği yetkilileriyle bir basın açıklaması yaptı.

Hüseyin Amcaoğlu, hükümetin elinden gelen imkanlar çerçevesinde sektörleri ayakta tutmaya çalıştığını belirterek, toplu taşımacılığın eyleminin 12. gününde uzlaştıklarını açıkladı.

Toplu Taşımacılar Birliği Basın Sorumlusu Mehmet Özsezer, konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, T izinleriyle ilgili bir yıl muaf tutulma taleplerinin çeşitli ödeme kolaylığı ile kabul edildiğini, Şubat Mart ve Nisan ayı için kapalı olan sektöre bin 500 TL destek ödemesi yapılmasının kabul edildiğini, ay sonuna kadar taşımacılara hibe verileceğini, kuzeydeki hava limanlarına rezervasyonlu yolcu alımının önünün açıldığı, toplu taşımacılıkta risk grubundaki kişilere aşılama yapılması gibi çeşitli konularda uzlaşıya varıldığı belirtildi.

Uzlaşılan maddeler şu şekilde:

Araba başına 2 bin TL bir yıl sonra ödemeli destek verilecek.

Güney Kıbrıs’a rezervasyonlu geçiş ve yolcu alımı açıldı.

Ercan Havaalanına Rezervasyonlu yolcu alımının açılması bekleniyor.

Turizm taşımacılarına hibe verilecek ancak miktar netlik kazanmadı.

Eğitim Bakanlığına taşımacılık yapanlara 35 günlük avans verilecek.

Açıklamada ayrıca bazı taleplerin karşılık ve uzlaşı bulamadığı da ifade edilirken, bu talepler için önümüzdeki günlerde yeniden görüşmeler yapılacağı belirtildi.

Toplu Taşımacılar Birliği Başkan Menteş Aytaç da  eylemlerini kazasız belasız kimseyi kırmadan dökmeden bitirdiklerini ifade ederek herkese teşekkür etti.