Aşırı pahalılık karşısında geçim derdine düşen vatandaşlar, bu yıl Kurban Bayramı’na çok kötü ekonomik koşullarda giriyor.

   Karnını nasıl doyuracağını düşünmekten bitap olan vatandaşlar, dini vecibelerinden olan kurban kesmeyi dahi unuttu. Vatandaştan talep olmayınca, kurbanlık hayvan satışları da tarihinde ilk kez “yok” denilebilecek düzeye düştü.

   Geçtiğimiz yıllarla kıyaslandığında bu yıl kurbanlık hayvan satışlarında çok ciddi oranda düşüş var.

   Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bu yıl kurbanlık satışlarının neredeyse yok denecek kadar az olduğunu, bugüne kadar satışların bu kadar kötü gittiği bir yıl olmadığını ifade etti.

   Naimoğulları, insanların geçinecek durumu kalmadığını, alım gücünün ciddi anlamda düştüğünü söyleyerek, böylesi bir dönemde kimsenin kurban alamadığına dikkat çekti.

   Bir miktar küçükbaş hayvan satışı olsa bile büyükbaşın hiç satılmadığına işaret eden Naimoğulları, ülkemizde çok büyük ekonomik sıkıntıların yaşandığını vurguladı.

“Kurban satışları tarihte ilk kez bu kadar düştü”

   Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bu yıl kurbanlık satışlarının neredeyse yok denecek kadar az olduğuna işaret ederek, “O kadar yıllık veteriner hekim ve birlik başkanıyım, satış anlamında hiç bu kadar zayıf geçen bir Kurban Bayramı görmedim” dedi.

   Naimoğulları, insanların geçinecek durumu kalmadığını, alım gücünün ciddi anlamda düştüğünü söyleyerek, böylesi bir dönemde kimsenin kurban alamadığına dikkat çekti.

   Mustafa Naimoğulları, vatandaşların haziran başında maaş artışı beklediğini, ama olmadığını, bu artış maaşlara yansıtılsaydı daha çok satış olabileceğini belirtti.

“Bir kuzu 3 bin TL, dana 30 bin TL”

   Bir miktar küçükbaş hayvan satışı olsa bile büyükbaşın hiç satılmadığına işaret eden Naimoğulları, ülkemizde çok büyük ekonomik sıkıntıların yaşandığının altını çizdi.


Kaynak: Kıbrıs Gazetesi